Helyes: 300 anticionista zsidót vettek őrizetbe Washingtonban

Az IfNot Now és a Jewish Voice for Peace tagjai csatlakoztak a tűzszünetre irányuló felhívásokhoz, amely lépés a hatalomban tartaná a Hamászt Gázában.

A kapitóliumi rendőrség több mint 300 embert vett őrizetbe illegális tiltakozás vádjával. Hármat testi sértéssel is megvádoltak az október 19-én, szélsőbaloldali csoportok vezette tüntetés után, amelyet az Egyesült Államok Capitoliumának épületében tartottak.

A résztvevők fekete ruhát viseltek, és transzparenseket lobogtatva skandálták a „Zsidók a tűzszünetért most” és „Éljen Gáza” kifejezéseket.

Jack Jenkins on Twitter: „Hundreds of primarily Jewish protesters are currently in the Capitol’s Cannon building staging a sit-in protest, calling on Biden and Congress to push for a ceasefire in Gaza.They’re slowly being arrested. pic.twitter.com/mGLELwRj6p / Twitter”

Hundreds of primarily Jewish protesters are currently in the Capitol’s Cannon building staging a sit-in protest, calling on Biden and Congress to push for a ceasefire in Gaza.They’re slowly being arrested. pic.twitter.com/mGLELwRj6p

Az IfNotNow és a Jewish Voice for Peace – a két legjelentősebb baloldali anticionista zsidó csoport –aktivistáit előzetesen figyelmeztette a rendőrség, majd miután nem engedelmeskedtek őrizetbe vették őket.

Nincsenek szavak: halálra késeltek egy detroiti zsidó vezetőt az otthona előtt

Samantha Woll 40 éves volt. Egyelőre nem világos, hogy a gyilkosságnak köze van-e az izraeli háborúhoz.