Nincsenek szavak: halálra késeltek egy detroiti zsidó vezetőt az otthona előtt

Samantha Woll 40 éves volt. Egyelőre nem világos, hogy a gyilkosságnak köze van-e az izraeli háborúhoz.

Samantha Woll, vallásközi aktivistát és a helyi politikában tevékenykedő detroiti zsidó vezetőt szombat reggel holtan találták otthona előtt, miután halálra késelték.

Woll holttestét azután fedezték fel, hogy az otthonába vezető vérnyomokat találtak. Woll-t több késszúrással ölték meg, és még a helyszínen halottnak nyilvánították.

Woll 2022 óta volt az Isaac Agree Downtown Synagogue igazgatótanácsának elnöke. Detroit polgármestere, Mike Duggan azt mondta, hogy összetörte „Detroit egyik nagyszerű fiatal vezetőjének” elvesztése.

A rendőrség tájékoztatása szerint még vizsgálják az esetet, az indítékot nem közölték.

Nem világos, hogy a gyilkosságnak köze van-e az Izraelben folyó háborúhoz.

Woll dolgozott Elissa Slotkin demokrata képviselőnek és Dana Nessel detroiti főügyész újraválasztási kampányában is.

Veszélyben a németországi zsidók: nem túl bizakodó az elhárítás zsidó kémfőnöke

Hamarosan támadások érhetik a zsidó és izraeli intézményeket és személyeket.

Márciusban Nessel-t egy zsidó származású állami tisztviselők meggyilkolására irányuló összeesküvés egyik célpontjaként azonosították Michiganben.

Wollt sokan dicsérték aktivizmusáért. Jlentős szerepet játszott a Detroiti Muszlim-Zsidó Fórum megalapításában, ahol mindkét vallás fiatal felnőttjei együttműködve tanulnak, ünnepelnek és építenek közösséget.

„Azzal, hogy kinyújtotta kezét, hidat teremtett a muzulmánok és a zsidók között”

– írták róla.

Bár a gyilkosság indítéka egyelőre ismeretlen, a gyilkosság néhány nappal azután történt, hogy az Egyesült Államok főügyésze arra figyelmeztetett, hogy az izraeli háború hatására kialakult légkör miatt a muszlimok és a zsidók is fokozottan ki vannak téve a gyűlölet-bűncselekmények veszélyének.

Zsidóként nagyobb biztonságban éreztem magam Budapesten, mint otthon Amerikában

Az egész világ sokat tanulhat az Önök politikai vezetőitől, embereitől és értékeiből. Köszönöm! – üzeni a magyar embereknek Bryan Leib, a CASEPAC ügyvezető igazgatója.