A Hamász szabadon engedett két izraeli túszt!

Judith és Natalie Raanan már Izraelben vannak.

A Hamász átadott két, október 7-e óta fogva tartott amerikai-izraeli túszt, Judith Tai Raanant és Natalie Shoshana Raanant a Vöröskeresztnek. Judith és Natalie visszatértek Izraelbe, ahol újra találkozhattak családjukkal.

„Izrael Állam, az IDF és a teljes biztonsági szervezet továbbra is minden rendelkezésre álló erőforrással azon dolgozik, hogy megtalálja az összes eltűnt személyt, és visszahozza az összes foglyot”

– áll az izraeli miniszterelnöki hivatal közleményében.

A Hamász szintén közleményt adott ki Telegram csatornáján a túszok átadása előtt:

„A katari erőfeszítésekre válaszul az Al-Kasszam Brigádok humanitárius okokból szabadon engedett két amerikai állampolgárt (egy anyát és lányát), hogy bebizonyítsa az amerikai népnek és a világnak, hogy Biden és fasiszta kormánya állításai hamisak és alaptalanok”

– írta a terrorszervezet.

Joe Biden amerikai elnök szombaton beszélt a túszokkal. Ünnepelte szabadulásukat, és azt mondta, hogy az Egyesült Államok mellettük áll. Az elnök egyúttal köszönetet mondott Katarnak és Izraelnek, miután a katari külügyminisztérium közölte, hogy a szabadulás „sok napos” közvetítés eredménye.

„Katar abban reménykedik, hogy a párbeszéd minden nemzetiségű civil túsz szabadon bocsátásához vezet” – közölte a katari külügyminisztérium.

Egy izraeli forrás azt mondta a KAN News-nak, hogy a foglyok szabadon bocsátásával a Hamász nyomást akar gyakorolni Izraelre, hogy késleltesse szárazföldi inváziót Gázába.

Benjamin Netanjahu a nők szabadon bocsátása után azt nyilatkozta, hogy Izrael „a győzelemig folytatja a harcot”.

A Hamász terroristái miatt állíthatják vissza Izraelben a halálbüntetést

Kormánypárti és ellenzéki képviselők is támogatják az ötletet.