Izrael visszavág a Libanonból kilőtt mintegy 30 rakétára

Több rakétariasztást követően az izraeli haderő bejelentette, hogy mintegy 30 különböző rakétakilövést azonosított libanoni területről Izraelbe.

Az izraeli hadsereg azonosította azoknak a hat rakétakilövésnek a forrását, amelyek csütörtökön riasztást váltottak ki Nyugat-Galileában. Öt közülük nyílt területen landolt, a hatodikat pedig sikeresen elfogták.

Miután az hadsereg bejelentette, hogy libanoni célpontokat támad, parancsot adtakt ki Ros Hánikrá és Hánitá lakosainak, hogy menjenek be a házaikba és zárják be az ajtókat.

Később, újabb rakétatámadásokat követően az IDF bejelentette, hogy délután mintegy 20 különböző rakétakilövést azonosított libanoni területről Izraelre.

Ezt követően Kirját Smoná városában rakétalövésekről érkeztek jelentések, az izraeli mentőszolgálat három sérültről számolt be. Az egyikük egy 75 éves, aki közepesen súlyos fejsérüléssel, egy 30 éves és egy 5 éves, akik mindketten enyhe sérüléseket szenvedtek.

A Hamász katonai szárnya csütörtök késő délután vállalta a felelősséget mintegy 30 rakétáért, amelyeket Libanonból lőttek ki Izrael északi részére az izraeli média szerint. Ez azután történt, hogy a Hezbollah vállalta a felelősséget a kezdeti sortüzekért.

A Hezbollah páncéltörő rakétákat lőtt ki Izraelre

Válaszul az izraeli hadsereg a libanoni terrorszervezet állásait lövi.