A Hezbollah páncéltörő rakétákat lőtt ki Izraelre

Az izraeli hadsereg csapást mért a Hezbollah célpontjaira a libanoni határ mentén, miután az Irán által pénzelt terrorszervezet páncéltörő rakétákat lőtt ki az észak izraeli Ros Hánikrá településre.

Az izraeli hadsereg csütörtök kora reggel csapást mért a Hezbollahhoz tartozó célpontokra a libanoni határ mentén – erősítette meg az hadsereg szóvivői egysége.

A csapások válaszul érkeztek a szerdai, Észak-Izrael elleni rakétatámadásokra.

A megtámadott célpontok között volt egy tengerre néző megfigyelőpont, ahonnan páncéltörő rakétákat lőttek ki Ros Hánikrára.

Szerda este több, az észak-izraeli település, így Metula, Málkiá és Mánárá területére kilőtt páncéltörő rakétát azonosítottak. Az IDF tűzzel válaszolt a lövések eredete felé.

Ezenkívül az IDF kilenc olyan kilövést azonosított, amelyek libanoni területről az észak-izraeli Kirját Smoná területére hatoltak át. A lövések közül négyet a hadsereg légvédelmi rendszerével elfogtak.

דובר צה״ל דניאל הגרי – Daniel Hagari on Twitter: „חיסול חוליית המחבלים ששיגרה פצצות מרגמה במרחב תורמוס שבגבול לבנון, מוקדם יותר היום: pic.twitter.com/jgWX65MEQh / Twitter”

חיסול חוליית המחבלים ששיגרה פצצות מרגמה במרחב תורמוס שבגבול לבנון, מוקדם יותר היום: pic.twitter.com/jgWX65MEQh

Szintén szerdán az izraeli haderő felderítő-drónja kiiktatott egy terrorista sejtet, amely aknavetőgránátokat lőtt ki a zsidó állam felé.

Az izraeli hadvezetés igyekszik a lehető legprecízebben válaszolni a Hezbollah provokációira annak érdekében, hogy ne nyíljon, a jelenleginél komolyabb, északi front, miközben a Gázai-övezetben hajt végre terrorellenes hadműveleteket.

Biden az első amerikai elnök, aki egy háború idején Izraelbe látogatott

Biden elmondta, hogy fontos volt számára, hogy ellátogasson Izraelbe, hogy „Izrael népe és a világ népe tudja, melyik oldalon áll az Egyesült Államok”.