Izrael bebizonyította: az Iszlám Dzsihád rakétája pusztított a gázai kórháznál

Az izraeli hadsereg szóvivője bemutatta azokat a tényleges hangfelvételeket is, amelyeken az Iszlám Dzsihád tagjai kimondják, hogy ők a felelősek a robbanásért — írja a The Jerusalem Post.

Daniel Hágári, dandártábornok, az izraeli hadsereg szóvivője szerdán ismertette az IDF teljes körű, átfogó hírszerzési anyagát, amely azt bizonyítja, hogy az Iszlám Dzsihád egy sikertelen rakétakilövés-kísérlete okozta kedd este a gázai kórházban keletkezett károkat, amelyek egyelőre tisztázatlan, de nagyszámú palesztin civil halálához vezettek.

A szóvivő bemutatta azokat a tényleges hangfelvételeket, amelyeken az Iszlám Dzsihád tagjai hangosan kimondják, hogy ők a felelősek a robbanásért.

IDF: az Iszlám Dzsihád meghibásodott rakétája csapódott be a gázai kórháznál

Történetesen éppen Gázából rakétázták Izraelt, amikor bekövetkezett a tragédia. Videó is készült a robbanásról.

Hágári egy részletes videót is bemutatott az izraeli apparátus által korábban közzétett videókon felül, amely a rakéta röppályájának különböző szakaszait és a találat által érintett kórház elrendezését mutatja be.

A sajtótájékoztató rendkívül szokatlan volt a jelek és más katonai megfigyelési információk nyilvánosságra hozatala szempontjából, ami azt mutatja, hogy

Izrael felismerte, hogy az incidens megítélésének stratégiai jelentősége van a háború következő szakaszainak globális támogatása vagy ellenállása szempontjából, különösen a várható szárazföldi invázió szempontjából, amely már közel egy hete szünetel.

Hágári elmondta:

„Az IDF lezárta az akció utáni vizsgálatot, és megerősítette, hogy az Iszlám Dzsihád volt a felelős a gázai kórházra mért csapásért”.

Gázai kórházi robbanás: Amerika szerint a Hamász hazudik, Izraelnek ad igazat

Az Egyesült Államok elfogadta Izrael verzióját a gázai al-Ahli kórháznál történt robbanás és tűz kapcsán.