Három magyar zsidó ifjúsági szervezet együtt állt ki Izraelért

Három zsidó ifjúsági szervezet, a Hánoár Hácioni, a Hásomer Hácáir és a Cteen szervezett közös kiállást vasárnap este a Hamász palesztin terrorszervezet által megtámadott Izrael mellett.

Az ifjúsági szervezetek vezetői és küldöttjei a közösen megszervezett eseményen meggyújtották az emlékezés gyertyáit a terrorcsapások miatt elhunyt áldozatokért és imádkoztak, a sebesültek gyógyulásáért, illetve a Hamász által túszul ejtettek mihamarabbi hazatéréséért.

A közös kiálláson Bassman Tzemmy rabbi, a Cteen vezetője a zsidó egység fontosságáról beszélt és hangsúlyozta, hogy reméli, hogy a mostani tragédia és szorult helyzet mihamarabbi elmúlása után is, a korábbinál szorosabban fognak szervezeteik együttműködni.

A Hásomer Hácáir és a Hánoár Hácioni vezetői egy-egy rövid imát mondtak és kiemelték az egység és az együttműködés fontosságát.

A rendezvény végén a jelenlévők elénekelték a magyar és az izraeli himnuszt.

Hatalmas tömeg gyűlt össze erősítve az Izraellel való szolidaritást

Az EMIH által szervezett rendezvényhez a másik két bejegyzett egyház, a Mazsihisz és a MAOIH mellett több tucatnyi zsidó vallási és civil szervezet csatlakozott. Ám Jiszráel cháj!