Feldühödött tömeg támadt egy zsidókkal teli spanyol zsinagógára

Spanyol sajtóértesülések szerint szerda este több száz fős Hamász-párti csőcselék támadt meg egy zsinagógát az észak-afrikai Melilla spanyol enklávéjában, miközben zsidók tartózkodtak bent – írja a The Algemeiner.

A zavargók „gyilkos Izraelt” skandáltak az Or Zaruah zsinagóga előtt, és palesztin zászlókat lengettek, amíg a rendőrség fel nem oszlatta őket – olvasható az El Independente című újságban.

Személyi sérülés nem történt.

Cadena SER Melilla on Twitter: „🔴 Un grupo de manifestantes se concentra ante la sinagoga del centro de Melilla pic.twitter.com/wrgTxGikuS / Twitter”

🔴 Un grupo de manifestantes se concentra ante la sinagoga del centro de Melilla pic.twitter.com/wrgTxGikuS

Az autonóm spanyol város, amely a Földközi-tenger partján fekszik, Spanyolország autonóm területe Észak-Afrikában. Juan José Imbroda, Melilla kormányzója toleranciára és tiszteletre szólított fel.

„A béke, amelyet Melilla népének bölcsességén keresztül értünk el, fontos, hogy továbbra is érvényesüljön” – mondta Imbroda televíziós beszédében.

„A külföldi konfliktusok, akármilyen fájdalmasak is legyenek, ne befolyásolják ezt a példamutató együttélést, melillaiak.”

Az incidens néhány órával azután történt, hogy tunéziaiak tömege súlyosan megrongált egy zsinagógát El-Hamma városában.

A zsidók és a zsidó imahelyek elleni erőszakról számoltak be szerte a világon, mióta a Hamász terrorcsoport október 7-én brutális támadást indított Izrael ellen.

Megvadultak a tunéziaiak: felgyújtott egy zsinagógát a tomboló tömeg

A támadás pár órával azután történt, hogy a nemzetközi média hamisan az IDF-et vádolta a gázai kórházat ért robbanásért.