Köszönjük szépen magyarok! – üzenik a hálás izraeli tartalékosok

Gyűjtésbe kezdett a Kidma a magyar gyökerű IDF-katonák számára, amelyhez segítőket és önkénteseket is toboroznak.

Miután egyszerre több százezer tartalékost hívtak be az izraeli hadseregbe, hiány alakult ki, főként védelmi és elsősegély felszerelésből. A kint tartalékosként szolgáló katonák ezért térdvédőket, kötszert és egyéb, a számukra hasznos felszerelés beszerzéséhez kérnek segítséget. A Kibic szerint a felszereléshiány miatt egy Izraelben tartalékos szolgálatot teljesítő magyar fiatal kérte a hazai zsidó közösség segítségét.

A felhívásra pillanatok alatt válaszolt a Kidma, és elkezdte itthon gyűjteni az adományokat, sőt az első szállítmány már sikeresen célba is ért.

„Köszönjük szépen Magyarok!”

– üzenték haza a hálás tartalékos katonák.

A Kidma beszámolója szerint az első szállítmánnyal 60 db térvédőt, 2 db táskát felszereléseknek, és 2 db kevlár sisakot juttattak el a magyar fiatal századához.

„És még egy csomó minden hamarosan úton!” – írta a Kidma.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy célba juttathattuk az első csomagunkat a ti adományaitokból!”

– folyatódott a beszámoló.

A Kidma strukturálni szeretné a további gyűjtést, ezért segítőket és önkénteseket toboroz a „sok ezer” apró feladatra. Továbbá próbálják felvenni a kapcsolatot mindnél több az IDF-ben szolgáló magyar gyökerű katonával és családjukkal.

„Ha te ismersz ilyet, szólj, hogy erőnknek és logisztikai kapacitásainknak megfelelően segíteni tudjuk majd őket is. Hamarosan az ő kéréseiket is tolmácsoljuk” – szólt a felhívás.

Sikeres mentőakció: 200 embert juttatott haza az EMIH különgépe!

„Amennyiben szükséges, igyekszünk hasonló akciót megszervezni” – nyilatkozta a Telexnek Megyeri Jonatán rabbi, az EMIH kommunikációs igazgatója és a Neokohn főszerkesztője.