A Hamász terroristái arab orvost is használtak emberi pajzsként

Dr. Tarek Abu Arar, izraeli arab orvos, aki önkéntesként dolgozik a Mentőegyesületnél, szörnyű helyzetbe került, amikor a múlt héten a konfliktus kezdeti óráiban a Hamász meglőtte és túszul ejtette. Az Izraeli Védelmi Erők időben történő beavatkozásának köszönhetően csak hajszál híján sikerült megmenekülnie. Az önfeláldozó orvos történetét a The Jerusalem Post tette közzé.

Október 7-én, szombaton reggel Abu Arart arra kérték, hogy vállaljon sürgősségi műszakot az askeloni Barzilai Orvosi Központban.

Amikor elhagyta a Negevben lévő Ararában lévő otthonát, Abu Arar egy Szderothoz közeli kereszteződés közelében az út szélén fekvő férfival találkozott. Kezdetben azt hitte, hogy a férfi megsérült.

„Azokban az órákban nem érkezett jelentés terrorista beszivárgásokról” – mondta.

„Csak 20 perccel korábban volt egy homályos figyelmeztetés, ezért úgy döntöttem, hogy felveszem a mentőszervezet által biztosított védőmellényt, és továbbmegyek. Amikor megláttam a sérült férfit az út szélén, azonnal megálltam, hogy segítséget nyújtsak”.

Ahogy az orvos a sérült férfihez közeledett, feltűnt neki, hogy a férfi katona lehet. Amikor körülbelül 10 méterre volt tőle, mellkason lőtték.

„Kiabálni és imádkozni kezdtem, teljesen meg voltam győződve arról, hogy hamarosan meghalok” – emlékezett vissza. „Nem értettem a helyzetet, amíg meg nem hallottam, hogy valaki arabul kiabál:

‘Állj, állj, ő egy arab. Ekkor jöttem rá, hogy az elkövetők a Hamász terroristái voltak”.

Abu Arar a háta mögé pillantva még körülbelül tíz katonai ruhába öltözött férfit látott előbújni a bokrok mögül. Arabul kezdték kihallgatni, tesztelve az iszlámról való tudását. Ezek a terroristák Kalasnyikovokkal és más katonai felszereléssel voltak felfegyverkezve, és zöld egyenruhát viseltek, amely feltűnően hasonlított az Izraeli Védelmi Erők egyenruhájához.

A helyzet eszkalálódott, amikor a terroristák a kereszteződés közepére állították őt, és kijelentették:

„Most már van egy túszunk, az IDF nem tud többé a levegőből célba venni minket”.

Abu Arart fogva tartották, miközben a terroristák szembeszálltak a kiérkező izraeli hadsereggel. az orvost a terroristák emberi pajzsként használták.

„Az egyik terrorista lábon lőtt, és azt mondta, hogy a következő golyót a fejemre célozza” – mondta. „Erősen vérezni kezdtem. A rémálomszerű megpróbáltatás alatt végig csodáért imádkoztam, teljesen meg voltam győződve arról, hogy eljött az én időm”.

Körülbelül 45 perccel később az izraeli haditengerészet egy kommandós egysége érkezett a helyszínre.

„Gyorsan semlegesítették a terroristákat, és megmentettek a haláltól”

– mondta Abu Arar.

„Elszorították a sérült lábamat, és a mentőautó a Soroka Orvosi Központba szállított. Miután megkaptam a kezelést, néhány órával később hazaengedtek”.

„Egész életemet mások megmentésének és segítésének szenteltem, mind orvosként, mind a mentőszervezet önkénteseként” – tette hozzá.

„Szemem előtt végignézni ezt a szörnyű tragédiát, miközben nem tudtam beavatkozni, egyszerűen borzalmas volt. Nincsenek szavaim, hogy kifejezzem ennek a borzalomnak a mértékét; egyszerűen leírhatatlan volt”.

84 éves édesanyjukat hívták, de egy Hamász terrorista vette fel a telefont

Ditza Heiman családja nagyon aggódik amiatt, hogy szerettük nem fogja túlélni a gázai fogságot.