„Úgy hívták, hogy Szentföld, most ez a szent pokol” – mondja egy hazatért magyar

Volt olyan magyar, aki több órán át ült az óvóhelyen Izraelben három gyermekével. Azt mondja, akkor értette meg, hogy mit jelent a háború. A Fókusz riportban számolt be azokról a magyarokról, akik Izraelből Magyarországra érkeztek.

A napokban landolt Ferihegyen az a EMIH által szervezett különgép, amely Izraelből 90 embert szállított Magyarországra, többségében magyar állampolgárokat, akik visszatérnek Budapestre.

Nagy dolog ez a rendkívüli repülőgép, hiszen a polgári járatok többségét törölték

írta az eseményről beszámoló RTL.

Mindenkinek más a története, a Kovács házaspár izraeli, jeruzsálemi nyaralását hosszabbította meg kényszerből. A szálláson meg tudták beszélni a tulajdonossal, ha elfogy a pénzük, lemosogatják.

Liora Orsolya 20 éve él Izraelben. Most három gyermekével együtt jött Budapestre. Azt mesélte, miután az ember pár óráig az óvóhelyen ül, megérti, mi az a háború.

Mikor kisgyerekekkel kell futni az óvóhelyre és csak 30 másodperc van addig, amíg az ember odaér, és nem is lehet odaérni, az egy olyan szituáció, ahol az ember tényleg megérzi a saját bőrén, mi az a háború.

Egy kis szünet most nem árt nekünk Magyarországon

– mondta.

Az RTL Fókusz videóriportja a hazatérőkről itt tekinthető meg.

Sikeres mentőakció: 200 embert juttatott haza az EMIH különgépe!

„Amennyiben szükséges, igyekszünk hasonló akciót megszervezni” – nyilatkozta a Telexnek Megyeri Jonatán rabbi, az EMIH kommunikációs igazgatója és a Neokohn főszerkesztője.