Putyin szerint Gáza izraeli ostroma olyan, mint Leningrád náci blokádja

Az orosz elnök elfogadhatatlannak nevezte az ostromot, amelynek célja a terroristák megsemmisítése.

Elfogadhatatlannak nevezte pénteken az orosz elnök Biskekben, Kirgizisztán fővárosában a Gázai övezet ellen tervezett izraeli ostromot, amelyet Leningrád második világháborús náci blokádjához hasonlított.

Vlagyimir Putyin a Független Államok Közösségének csúcstalálkozóján az izraeli-palesztin konfliktus kiéleződését kommentálva sajtótájékoztatóján kijelentette: elfogadhatatlan, hogy még az Egyesült Államokban is vannak olyan értékelések, miszerint a Gázai övezettel szemben hozhatók olyan katonai és nem katonai intézkedések, mint amilyeneket a második világháború idején a leningrádi blokád idején alkalmaztak.

Oroszország nem felejti el, hogy Izraelben számos honfitársa él, de hosszú évek óta jó kapcsolatokat ápol az arab világgal – szögezte le Vlagyimir Putyin.

Izrael kegyetlen támadással találta szembe magát, de hasonlóan kegyetlen nagyszabású módszerekkel válaszol rá – jelentette ki.   Az orosz elnök elmondta: Oroszország bármikor kész megszervezni állampolgárai evakuálását Izraelből és a palesztin területekről, amennyiben ehhez a feltételek adottak lesznek.

Izrael üzent a gázaiaknak: Ne legyenek a Hamász élő pajzsai!

Az IDF evakuálásra szólította fel a Gázai övezet északi részén lakókat.

Ezt nem láttuk jönni: Zelenszkij hamarosan Izraelbe látogathat

„Arra buzdítok minden vezetőt, hogy látogassa meg Izraelt, és mutassa ki támogatását” – mondta az ukrán elnök.