Nem pihen az izraeli légierő: Szíriában pörkölt oda Iránnak és a csatlósainak

Az izraeli támadások miatt megszűnt a légiközlekedés Szíria két fő repülőterén – írja a szír állami médiára hivatkozva a The Jerusalem Post.

Az aleppói és damaszkuszi repülőtereket „egyidejű” csapások „megrongálták a leszállópályákat a két repülőtéren, így azok kiestek a forgalomból” – írja az állami média katonai forrásokra hivatkozva.

A csapások miatt a Szíriában leszállni készülő Irani Mahan Air egyik járata visszafordult Teherán felé. Korábban a Mahan Air-ről már kiderült, hogy fegyvereket, katonákat és pénzeszközöket szállít az Iszlám Forradalmi Gárda és a Hezbollah számára polgári járatoknak álcázva.

Irán gyakran használja a damaszkuszi és az aleppói nemzetközi repülőteret a fegyverek és felszerelések csempészésére a régióban lévő csatlósainak, köztük a Hezbollahnak is.

Israel-Alma on Twitter: „Damascus and Aleppo airports in Syria are closed due to an attack. The Iranian Foreign Minister is scheduled to visit Lebanon today to discuss with Nasrallah and Hamas the attack against Israel – A meeting between the architects of the massacres. It should be mentioned that… pic.twitter.com/wAWI5err1H / Twitter”

Damascus and Aleppo airports in Syria are closed due to an attack. The Iranian Foreign Minister is scheduled to visit Lebanon today to discuss with Nasrallah and Hamas the attack against Israel – A meeting between the architects of the massacres. It should be mentioned that… pic.twitter.com/wAWI5err1H

A múltban Izrael már többször támadta mindkét repülőteret, hogy megakadályozza az iráni fegyverek mozgását.

A légitársaság, amely az iráni fegyvercsempészet fedőszerve

Az Alma Center új jelentése rávilágít arra, hogy a Mahan Air szorosan együttműködik a Kudsz Erő 190-es egységével, hogy hamis utasnevekkel gyanús járatokat „foglaljon” Szíriába.