Kissinger kiosztotta a németeket, majd elmondta, hogy mi lehet a Hamász célja

A volt amerikai külügyminiszter szerint Németország túl sok külföldit engedett be az országba, akik most a Hamász Izrael elleni támadását ünneplik Berlin utcáin.

„Súlyos hiba volt ennyi teljesen eltérő kultúrájú, vallású és felfogású embert beengedni” – mondta a 100 éves amerikai diplomata egy interjú során, amelyet a Welt-nek adott.

A németországi zsidó származású Kissinger elmondta, hogy ez „fájdalmas” látni azokat az arabokat, akik Berlinben ünneplik a Hamász támadását Izrael ellen.

A Hamász „nyílt agresszióját” „bizonyos büntetéssel” kell sújtani – mondta Kissinger, miközben figyelmeztetett a veszélyes eszkaláció lehetőségére a régióban.

„Fennáll a veszélye, hogy a közel-keleti konfliktus eszkalálódik, és a közvéleményük nyomására más arab országok is bekapcsolódnak” – figyelmeztetett Kissinger, rámutatva az 1973-as jom kippuri háború tanulságaira, amelynek során az Egyiptom vezette arab koalíció megtámadta Izraelt.

KISSINGER ON JUBILANT ARABS IN GERMANY: German asylum policy was a „grave mistake” | WELT Exclusive

The German-American former US Secretary of State Henry Kissinger (100) is calling for Germany to provide unconditional support to Israel, „even militarily in extreme cases.” Kissinger made this statement during an exclusive interview with Axel Springer CEO Mathias Döpfner for WELT-TV at his country home in Connecticut, USA.

„A Hamasz és támogatói valódi célja csak az lehet, hogy mozgósítsa az arab világot Izrael ellen, és letérjen a békés tárgyalások útjáról”

– mondta Kissinger.

Az is „lehetséges”, hogy Izrael felléphet Irán ellen, ha úgy ítéli meg, hogy Teherán közreműködött a támadásban – tette hozzá a volt vezető diplomata.

Kissinger szerint Oroszország folyamatos ukrajnai agressziója a Hamász Izrael elleni támadásával párosulva „alapvető támadást jelent a fennálló nemzetközi rendszer ellen”.

Maradj csendben, ha csak hülyeségeket tudsz mondani az izraeli háborúról!

Napok alatt a tízmillió Izrael- és Hamász-szakértő országa lettünk. Vélemény.