Most érkezett a hír: az izraeli légierő likvidálta a Hamász egyik alapítóját

A Hamász egyik alapítóját a hírek szerint kedden likvidálták egy Gázai övezet elleni izraeli csapásban.

Az izraeli KAN közszolgálati műsorszolgáltató palesztin jelentésekre hivatkozva közölte, hogy Abd al-Fattah Dukhan-t, a Gáza középső részén található Nuszejrat negyedben érte utol a végzete.

כאן חדשות on Twitter: „דיווח פלסטיני: בכיר חמאס נוסף, ממקימי ארגון הטרור, עבד אל-פתאח דח’אן, המכונה „אבו אוסאמה”, חוסל בהתקפות צה”ל ברצועה. לפי הדיווח, דח’אן נהרג בשכונת א-נוסייראת במרכז הרצועה@gal_sade pic.twitter.com/gfqtyMgt4s / Twitter”

דיווח פלסטיני: בכיר חמאס נוסף, ממקימי ארגון הטרור, עבד אל-פתאח דח’אן, המכונה „אבו אוסאמה”, חוסל בהתקפות צה”ל ברצועה. לפי הדיווח, דח’אן נהרג בשכונת א-נוסייראת במרכז הרצועה@gal_sade pic.twitter.com/gfqtyMgt4s

A Dukhan haláláról szóló jelentés egy nappal azután érkezett, hogy Izrael bejelentette, hogy megölte a Hamász gazdasági miniszterét és a csoport politikai hivatalának egy másik magas rangú tagját.

Dukhan ott volt a Muszlim Testvériség 1987 decemberében Gázában tartott találkozóján, ahol a tagok megállapodtak az izraeliekkel szembeni ellenállásban, és segített megírni a csoport alapokmányát, amely célul tűzte ki Izrael elpusztítását.

Ajvé: 1200 felett az izraeli áldozatok száma, északon is forrósodik a helyzet

Egyre nagyobb a veszélye annak, hogy a Hezbollah is belép a háborúba.