Ajvé: 1200 felett az izraeli áldozatok száma, északon is forrósodik a helyzet

Az IDF szóvivője elmondta, hogy a Hamásznak szándékában állt meghódítani a határ menti közösségeket.

A szóvívő azt is megerősítette, hogy több mint 1200 izraeli halt meg eddig a Hamász szombati terrortámadása óta, és a gázai terroristák 5000 rakétát lőttek ki izraeli városokra és közösségekre. Izrael több mint 2300 célpontra mért csapást a Gázai övezetben.

A palesztin források szerint az izraeli csapások megölték Mohammed Deif, a Hamász katonai vezetőjének testvérét, valamint családtagjait, köztük fiát és unokáját.

Mindeközben az Egyesült Államok egy Egyiptomba tartó humanitárius folyosón keresztül próbálja biztosítani a palesztin amerikaiak evakuálását Gázából – jelentette szerda hajnalban az NBC.

Eközben az izraeli egészségügyi minisztérium arról számolt be, hogy kedd este 7 óráig 535 embert szállítottak kórházba Izrael-szerte a Hamász támadásaiban aznap elszenvedett sérülésekkel.

Eddig 2901-en kerültek kórházba országszerte szombat óta.

Korábban tizennégy rakétát lőttek ki Libanonból Észak-Izraelbe – légiriadó-szirénákat indítva el a nyugat-galileai régióban, amelyek közül négyet elfogtak az izraeli légvédelmi rendszerek, tíz másik pedig lakatlan területeken zuhant le – jelentette kedd este az IDF.

A hadsereg közölte, hogy tüzérségi csapásokkal válaszolt, két Hezbollah megfigyelőállást célba véve.

A felső-galileai Ma’alot-Tarshiha önkormányzata arra utasította lakosait, hogy maradjanak védett területek közelében.

Ezt követően egy páncéltörő rakétát lőttek ki libanoni területről egy izraeli páncélosra. Válaszul egy izraeli támadóhelikopter megtorlásul támadást intézett a Hezbollah állásai ellen.

Keményen visszavágott az IDF: 1500 terroristát likvidáltak, csak Izraelben

Még egy videót is közzétettek a terroristákra vadászó izraeli Apache helikopterekről.