Keményen visszavágott az IDF: 1500 terroristát likvidáltak, csak Izraelben

Az IDF megerősítette, hogy 900 izraeli halt meg a háború kezdete óta. Ezenkívül 1500 Hamász terrorista holttestét találták meg izraeli területen – közölte az izraeli hadsereg szóvivője.

Szombat óta heves harcok dúlnak a Hamász és az IDF között. Az IDF nemrég nyilvánosságra hozta 123 katona nevét, akik a háború kezdete óta haltak hősi halált a betörő terroristákkal szemben vívott harcokban.

Azt is megerősítették, hogy forrósodik a helyzet Izrael északi részén, ahol egy alezredesi rangú, drúz származású IDF-tiszt is életét veszítette egy tűzharcban, amelyet a beszivárgó Hezbollah terroristákkal vívtak.

Az izraeli hadsereg erői továbbá sikeresen befejezték a civilek evakuálását a Gázai övezet határán, azonban továbbra is keresik azokat a Hamász terroristákat, akik esetleg még Izraelben bujkálnak.

Egy videót is közzétettek a terroristákra vadászó izraeli Apache helikopterekről:

OSINTtechnical on Twitter: „Israeli AH-64 Apache attack helicopters engage Hamas militants with 30mm chain gun fire and Hellfire missiles pic.twitter.com/mkgMAawY30 / Twitter”

Israeli AH-64 Apache attack helicopters engage Hamas militants with 30mm chain gun fire and Hellfire missiles pic.twitter.com/mkgMAawY30

Rakétatűz alá került a Fauda sztárja, miközben két családon próbált segíteni

„Ne féljetek!” – üzente Lior Raz.