Figyelem! Fontos közleményt adott ki a Tel Aviv-i magyar nagykövetség

A nagykövetség közleményét változtatás nélkül közöljük.

Tisztelt Honfitársaink!

A jelenlegi háborús helyzetre való tekintettel Izraelben szeretnénk felhívni mindenki figyelmét az izraeli hatóságok instrukcióinak haladéktalan betartására, és az Önökhöz legközelebbi óvóhely beazonosítására, ha esetlegesen megszólalnak a légvédelmi szirénák.

A Nagykövetségünkre, valamint a Call Centerhez érkezett és folyamatosan érkező számtalan megkeresést illetően szeretnénk a következő tájékoztatást adni:

A Magyarországra való hazajutásra a következőképpen látunk jelenleg lehetőséget:

– A Ben Gurion Repülőtér továbbra is üzemel, innen kereskedelmi járatokkal (jelenleg átszállással) lehet eljutni Magyarországra. Jár többek között az ELAL, az Israir, a Turkish Airlines.
– A szárazföldi határátkelők nyitva tartása bizonytalan, azonban az Allenby határátkelőn bizonyos időközönként állítólagosan át lehet jutni Jordániába, Ammanból pedig kereskedelmi járatokkal hazajutni. A határátkelők nyitva tartásáról tájékozódjanak a hivatalos izraeli weboldalon (https://www.iaa.gov.il/en/land-border-crossings/alenbi/about/ ).
– Érdemes érdeklődni a Haifáról induló hajójáratokról is Ciprusra

Szíves tájékoztatásra jelezzük, hogy a fentiek nem a nagykövetég szervezésében történnek, azokat egyénileg, saját felelősségre tudják megoldani.

A helyzetre való tekintettel az általános konzuli ügyfélfogadás (ide értve az időponttal rendelkező ügyfeleket) az ellenkező értesítésig a mai naptól szünetel. Természetesen a Nagykövetség nyitva van és a Konzuli Részleg 24 órában működik.

Emlékeztetjük azon Honfitársainkat, akik ideiglenes, látogatási céllal érkeztek Izraelbe, hogy haladéktalanul regisztráljanak Konzuli Védelemre (https://konzinfo.mfa.gov.hu/regisztralja-kulfoldi-utazasat), és ha bajban vannak, hívják a 24-órás ügyeleti ügyfélvonalunkat a +36 80 36 80 36-os telefonszámon.

Fontos közleményt tett közzé a budapesti izraeli nagykövetség

A nagykövetség közleményét változtatás nélkül közöljük.