Nyugdíjas izraeli tábornok ölte meg a fiát és unokáit fenyegető terroristákat

A 62 éves Noam Tibon egy izraeli csatornának mesélt a hősies mentőakcióról.

„Élünk. Gyermekeink a legnagyobb hősök. Tíz órán keresztül csendben feküdtek a sötétben egy áram nélküli helységben. A végén megérkezett katonák hősök. Megmentettek minket. Öt terrorista várta őket. A legeslegnagyobb hős pedig apám, aki Tel-Avivból érkezett, a házhoz vezette az erőt, és segített megölni a rosszfiúkat. Később többet mondunk. Imádkozunk az eltűnt és megsebesült szomszédokért” – írta szombat este Amir Tibon, a Haaretz újságírója, Nahal Oz lakosa és Noam Tibon nyugdíjazott vezérőrnagy fia.

A 12-es csatornának adott interjújában a 62 éves Noam Tibon elmesélte, hogyan történt mentőakció. „Amir Nahal Ozban él a feleségével és a két unokámmal. Elmondta, hogy terroristák vannak a házuk közelében, és körülvették őket.

Utasítottam, hogy maradjanak a védett helységben, zárjanak be mindent, és maradjanak csendben – majd elindultam a feleségemmel, Galival dél felé”

– mondta.

„A terepen lévő erőkkel együtt átfésültük a kibucot – majd eljutottam a fiamhoz. Terroristák voltak ott… Történt ott egy konfrontáció, amelynek a végén megöltünk öt terroristát. A nagyszerű ejtőernyős felderítő erők házról házra mentek, és megölték a terroristákat. Csatlakoztam hozzájuk, és abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy vállvetve együtt harcolhattam velük. Amint befejeztük a kibuc megtisztítását, megkezdődött a kiürítési szakasz, amelynek végén a kibuc összes tagja távozott” – mesélte Tibon.

A happy end ellenére Tibon tisztában van vele, hogy sok más történet teljesen másképp végződött a Hamász meglepetésszerű támadásának első napján.

„Az a benyomásom, hogy ez olyan, mint a jom kippuri háború – megleptek minket [50 évvel és egy nappal a háború évfordulóján], vannak dolgok, amelyeket meg kell vizsgálni, de most győznük kell és szét kell zúznunk a Hamászt” – magyarázta.

„Gázának meg kell fizetnie. Nincs más út. Ma megmentettem a családomat és más barátaimat, de még mindig sok halott és sebesült van, így nincs öröm. Elszántság van.”

Az eredeti teljes cikk az Újkelet.live oldalán jelent meg, és itt olvasható.

Nincsenek szavak: izraeli nőket erőszakoltak meg és végeztek ki a terroristák

„A barátaik holttestei mellett erőszakolták meg őket” – mesélte a Supernova fesztivál egyik túlélője a Tabletnek.