Újabb kegyvesztett hollywoodi rendező alijázott

Brett Ratner, a szexuális visszaéléssel kapcsolatos vádak miatt nélkülözött, hollywoodi rendező és producer Izraelbe emigrált — írja a The Jerusalem Post.

Múlt héten Ratner egy Instagram-sztorit posztolt, amelyben azt a könyvecskét mutatta, amelyet Izrael állít ki az új bevándorlóknak, és amely adó- és más kedvezményeket biztosít számukra. A képet héberül azzal a felirattal látta el, hogy „Brett Shai Ratner”.

Az Instagram-posztok alig egy héttel azután érkeztek, hogy közzétett egy közös fotót, amelyen ő, Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök, Szárá Netanjahu és Alan Dershowitz Izrael-párti személyiség együtt látható az ENSZ-ben.

Ratner és Dershowitz Netanjahu vendégei voltak a testület előtt tartott beszédén.

A rendező egy ideig üzlettársa volt James Packernek, a Netanjahu családhoz közel álló ausztrál médiamogulnak.

Ratner – aki olyan sikerfilmeket rendezett vagy volt producere, mint a Csúcsformában c. filmek és az X-Men sorozat – a befolyásos hollywoodi személyiségeket érintő #MeToo vádjaival szembesült. 2017-ben hat nő vádolta meg Ratnert szexuális zaklatással és visszaéléssel.

Ő minden vádat tagadott, ám a nagy stúdiók megszakították vele a kapcsolatot.

2021-ben a hollywoodi média arról számolt be, hogy Ratner bízik visszatérésében és leszerződött egy életrajzi film rendezésére a Milli Vanilliről, az 1990-es évek eleji R&B duóról, akikről kiderült, hogy dalaikat csak tátogják, az énekhangokat mások adják elő.

A #MeToo-mozgalom nyomán kialakult nővédő csoportok nyomása arra késztette a produkciós céget, hogy visszadobja a projektet.

Ratner köztudottan támogatta a zsidó és Izrael-párti szervezeteket, és kitüntették zsidó filantrópiájáért és más humanitárius erőfeszítéseiért.

Júniusban a Variety arról számolt be, hogy Bryan Singer – aki olyan nagy költségvetésű szuperhősfilmeket rendezett, mint az X-Men, és aki szintén kegyvesztetté vált a #MeToo-vádak miatt – az elmúlt években Izraelben élt, és szintén igyekezett újjáéleszteni a karrierjét.

Leváltották az amerikai képviselőház elnökét

Kevin McCarthy elmozdítását republikánus párttársa kezdeményezte.