Az afgán ellenállás vezetője Izrael segítségét kéri a tálibok ellen

Az afganisztáni Nemzeti Ellenállási Front vezetője, az országban a tálibok ellen harcoló legfontosabb csoport vezetője a Mááriv izraeli lapnak adott keddi exkluzív interjú szerint hajlandó lenne együttműködni Izraellel egy regionális békekezdeményezésben.

„Minden olyan fél segítségére szükségünk van, aki támogatni akar minket, beleértve Izraelt is.

Úgy gondolom, mindannyiunknak együtt kell cselekednünk az emberiség előrehaladásáért a sötétséggel, a terrorizmussal és a tudatlansággal szemben”

– mondta Ahmed Masszúd, a Nemzeti Ellenállási Front vezetője.

Masszúd, aki apja utódja lett, miután elit egyetemeken és a híres angliai Sandhurst Királyi Katonai Akadémián tanult, azért jött, hogy támogatást gyűjtsön Európában az általa vezetett ellenállási erők számára, és hogy népszerűsítse „Szabadságunk” című könyvét.

Massoud azt állította, hogy ő maga nem akar elnök lenni, és hogy demokratikus kormányt fog létrehozni, amely majd dönt a hivatalos nemzetközi kapcsolatokról és az Izraellel közös regionális fejlesztési programokban való részvételről.

„Hiszem, hogy túl kell lépni a múlt konfliktusain és békében kell együtt élni. Sajnos egy összekapcsolt világban élünk és az olyan konfliktusok, mint a palesztinai, izraeli és más helyeken, például Afrikában, Jemenben és Afganisztánban, mindannyiunknak ártanak. Megoldásokra és párbeszédre van szükség. A béke a cél, és ezt itt kell kezdeni”.

Újabb háború a láthatáron? Összecsapások törtek ki Irán és a tálibok között

Videó is készült a halálos áldozatokkal járó incidensről.