Egy 15 éves svéd lány felakasztotta az őt megerőszakoló migránst

A 26 éves közel-keleti származású taxisofőrt feljelentették, amiért megerőszakolt egy 14 éves lányt – majd egy természetvédelmi területen felakasztva találtak rá. Most a lányt, a barátját és három testvérét gyanúsítják a gyilkossággal, amely az ügyész szerint „kivégzés jelleget öltött” – írja a Fria Tider nevű svéd lap.

Az események idén februárban kezdődtek, amikor az akkor 15 éves lány feljelentést tett, hogy a taxisofőr megerőszakolta, amikor 14 éves volt.

Március 26-án a férfi taxiját elhagyatottan, járó taxiórával találták meg egy parkolóban a Stockholmtól északra fekvő Enköping településen, a Hjälstaviken természetvédelmi területen.

Április 1-jén a taxisofőrt felakasztva találták meg, 500 méterre az autótól. A rendőrség gyorsan a most megvádolt fiatalok felé fordította figyelmét.

A fiatalok mindannyian tagadják a bűncselekményt, kivéve a lányt, aki elismerte, hogy ő csalta oda a férfit.

A vádirat szerint a lány március 24-én a gyilkosság helyszínére csalta a taxisofőrt, és ott tartotta, amíg a négy fiú meg nem érkezett. A fiúk előzőleg köteleket, maszkokat és ruhákat vásároltak, amelyeket segédeszközként használtak a gyilkossághoz.

Az ügyészség szerint az eljárás a taxisofőr számára „kínhalált” jelentett, és az ügyész szerint a gyilkosságnak „kivégzés jellege volt”.

A rendőrség a gyilkosság előtti napon a taxisofőrön való bosszúállás terveit találta meg a megerőszakolt lány telefonján, ahol a lány megemlítette, hogy a barátja testvérei találkoznak az erőszaktevővel.

„Találkozni fognak az erőszaktevőmmel. HIHIHI”

– írta a lány.

A gyilkosság előtti este a lány üzenetet küldött a taxisofőrnek, amelyben arra kérte, hogy hozzon vodkát és találkozzon vele a kietlen helyen. A vádirat szerint még aznap felakasztották az erőszaktevő férfit.

A gyilkosság után a lány egy képet készített barátjáról, később pedig üzenetet is küldött az egyik ismerősének, hogy az erőszaktevője meghalt.

Az év botránya: szabadlábon a német nőket erőszakoló afgán migráns

A vérlázító bírósági döntés hatalmas felháborodást váltott ki a német közvéleményben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem jelenítünk meg hirdetéseket.