Ayelet Shaked körül áll a bál a Likudban

A Likud több polgármestere és más pártaktivistája felszólította a volt minisztert, hogy lépjen be a kormánypárt soraiba.

A Likud párthoz kötődő polgármesterek nemrégiben azzal a kéréssel fordultak Ayelet Shaked volt miniszterhez, hogy csatlakozzon a kormánypárt soraihoz, és induljon annak előválasztásain a következő választások előtt.

A polgármesterek közül többen elmondták a Maarivnak, hogy a volt miniszter közölte velük, hogy fontolgatja a javaslatot. Veterán Likud-aktivisták úgy becsülik, hogy Shaked népszerűségre tesz szert a párton belül annak ellenére, hogy részt vett a Naftali Bennett-Jair Lapid kormányban.

Egy magas rangú Likud-tisztviselő azt mondta: „Ha Shakednek sikerül bejutnia az előválasztásokon a Likud következő választásokon induló listájára, akkor az első tíz között fog végezni. Ez annak ellenére van így, hogy a párt tagjai – és különösen a női tagok – között vannak riválisai és ellenfelei mind a Knesszetben, mind a kormányban”.

A Shaked Likudba való belépését támogató források azt állították, hogy közvetlenül a jövő hónapban tartandó önkormányzati választások után a polgármesterek vennék őt be a Likudba.

Ezt a cikket szerkesztőségünk az ünnep beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Nagy árat fizethet Izrael a Szaúd-Arábiával való békéért?

Újabb részletek derültek ki az Benjamin Netanjahu és Joe Biden múlt heti találkozójáról.