Újabb antiszemita botrányba keveredett a világhírű rocksztár

Roger Waters antiszemita e-maileket írt, továbbá gúnyolódott egykori zenésztársának holokausztban elhunyt nagymamáján.

A Campaign Against Antisemitism szerdán egy 37 perces dokumentumfilmet tett közzé a Waters-szel kapcsolatos megállapításairól, megosztva olyan antiszemita e-maileket, amelyeket zenész írt a munkatársainak.

„Úgy tűnik, időt töltött azzal is, hogy megalázza és zaklatja zsidó munkatársait. Nem lehet nem megnézni ezt a filmet, és elgondolkodni azon, hogy milyen ember használja ki a hatalmát ilyen célra. Roger Waters antiszemita? Most már az emberek maguk dönthetnek” – nyilatkozta a film kapcsán a Gideon Falter a Campaign Against Antisemitism igazgatója.

A dokumentumfilm bemutat beszélgetéseket Norbert Stachellel, Waters egykori szaxofonosával és Bob Ezrinnel, a „The Wall” producerével.

Stachel felemlegette a libanoni turnéjukat, ahol egy este a vacsora közben Waters felkiáltott:

„Hol a hús? Mi van ezzel? Ez zsidó kaja! Mi ez a zsidó kaja! Vigyétek el a zsidó kaját!”

– mesélte.

Stachel azt is elmondta, hogy Waters kegyeletsértő módon, még a holokausztban elhunyt nagymamáján is gúnyoldódott.

Ezrin is elmesélt egy esetet, amikor ő és Waters Bryan Morrisonról, a Pink Floyd ügynökéről beszélgettek, majd Waters elénekelt róla egy dalt, amelyben Morrison zsidó származását sértő módon adta elő.

A teljes dokumentfilm megtekinthető itt:

The Dark Side of Roger Waters

„Dirty kyke” „Jew food” „Fucking Jew” Is Roger Waters antisemitic? Watch The Dark Side of Roger Waters now and decide for yourself. Then add your voice at antisemitism.org/rogerwaters. Campaign Against Antisemitism is a volunteer-led, UK-based charity dedicated to countering antisemitism through education and zero-tolerance enforcement of the law.

Ezt a cikket szerkesztőségünk az ünnep beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

„Hazug sz*rnak” nevezte Golda Meirt a Pink Floyd egykori gitárosa

Zsidó csoportok válaszul azt üzenték Watersnek, hogy az idejét inkább olyan csoportok támogatásával töltse, amelyek hidakat építenek a közösségek között.