Megártott a sör: karlendítő németeket kaptak lencsevégre az Oktoberfesten

A náci tisztelgés a második világháború vége óta illegális Németországban és Ausztriában, és a törvény szerint börtönbüntetéssel büntethető.

Az interneten közzétett videón látható, amint a sörfesztiválon ünneplő emberek egy csoportját náci tisztelgést mutat be, miközben a háttérben egy híres náci dal szólt.

A videón három hagyományos bajor ruhába öltözött férfi és egy nő látható, amint többször is náci tisztelgést mutatnak be, miközben a kelet-németországi Bautzen szászországi településen egy Oktoberfest-sátorban ünnepelnek.

Visegrád 24 on Twitter: „Outrage erupts in Poland after a video emerged online of Germans celebrating Octoberfest in Saxony by listening to nazi songs and making Hitler salutes pic.twitter.com/ehNahmtdKn / Twitter”

Outrage erupts in Poland after a video emerged online of Germans celebrating Octoberfest in Saxony by listening to nazi songs and making Hitler salutes pic.twitter.com/ehNahmtdKn

A négytagú csoport ünneplése közben hangosan szólt a háttérben a híres „Erika” című náci indulódal.

A náci tisztelgés a második világháború vége óta illegális Németországban és Ausztriában, és a törvény szerint három hónaptól öt évig terjedő börtönbüntetéssel büntethető.

A szászországi rendőrség és a német állambiztonsági szolgálat vizsgálatot indított az ügyben.

A németek közel ötöde szerint a zsidók „kihasználják” az ország náci múltját

A Friedrich Ebert Alapítvány megbízásából készült tanulmány során 2000 németet kérdeztek meg a társadalomról alkotott nézeteikről.