Erdogan: Netanjahu már októberben vagy novemberben Törökországba látogathat

Recep Tayyip Erdogan török elnök kijelentette, hogy folynak az előkészületek Benjamin Netanjahu miniszterelnök törökországi látogatására, amelyre októberben vagy novemberben kerülhet sor.

„A török külügyminisztérium már dolgozik a látogatás időpontján. Azt hiszem, Netanjahu törökországi látogatása … októberben vagy novemberben fog megtörténni” – mondta Erdogan újságíróknak hétfőn késő este az Anadolu hírügynökség szerint.

Erdogan azt mondta, hogy Netanjahu törökországi látogatása után ő fog Izraelbe utazni.

„Törökország és Izrael sok területen együttműködik. Tény, hogy vannak új együttműködési területek. Különösen Európa keresi a fenntartható energiaforrásokat az orosz-ukrán háború utáni konjunktúra hatására”

– mondta a török elnök.

„Mindenki számára ismert, hogy Izrael arra törekszik, hogy energiát szállítson Európába. A legracionálisabb ha ez Törökországon keresztül történik”

– tette hozzá Erdogan.

Erdogan nemrég New Yorkban, az ENSZ Közgyűlésén találkozott Netanjahuval, ami 2016 óta az első személyes találkozójuk volt.

Netanjahu tavaly júliusban látogatott volna Törökországba, és találkozott volna Erdogannal, de lemondta a látogatást, miután pacemakert kellett neki beültetni.

Szaúdi koronaherceg: Minden nappal közelebb az Izraellel való megállapodás

Mohamed bin Szalmán tagadta, hogy Rijád felfüggesztette az Egyesült Államok vezette normalizációs tárgyalásokat.