Luxusautót és aranyrudakat találtak Biden korrupt szövetségesénél

Az amerikai ügyészek pénteken vesztegetés miatt vádat emeltek Robert Menendez demokrata szenátor és felesége ellen.

A manhattani ügyészség azzal vádolja a vádlottakat, hogy több ezer dollárnyi kenőpénzt fogadtak el, cserébe azért, hogy Menendez New Jersey szenátoraként arra használja hatalmát és befolyását, hogy az üzletemberek védjen és gazdagításon, valamint az egyiptomi kormány érdekeit képviselje.

Menendez, aki az amerikai szenátus külügyi bizottságának befolyásos elnöke, fontos szövetségese volt demokrata kollégájának, Joe Biden amerikai elnöknek.

A vádiratban megtalálhatóak képek aranyrudakról, valamint több mint 480 ezer dollár készpénzről, amelyeket a nyomozók Menendez otthonában foglaltak le.

Az ügyészek szerint a készpénz és az arany mellett a kenőpénzek között szerepeltek lakáshitelhez nyújtott kifizetések, egy minimális követelményeket támasztó állásért járó kompenzáció és egy luxusautó is.

Ez a harmadik alkalom, hogy Menendez ellen szövetségi ügyészek nyomoznak, de még soha nem sikerült elítélni.

A szenátor és négy vádlott-társa – Nadine és az üzletemberek, Wael Hana, Jose Uribe és Fred Daibes – várhatóan szeptember 27-én jelenik meg a manhattani szövetségi bíróságon.

Az ügyészek szerint az egyiptomi származású Hana 2018-ban találkozókat szervezett Menendez és egyiptomi tisztviselők között, amelyeken a tisztviselők az amerikai katonai segélyek kapcsán gyakoroltak nyomást Menendezre.

Egyiptom akkoriban az amerikai katonai segélyek egyik legnagyobb kedvezményezettje volt.

Kennedy indulása miatt szenvedhet katasztrofális vereséget Biden?

A Rasmussen Reports felmérése szerint nagyon sok múlik az ifjabb Robert F. Kennedy döntésén.