Nem fogja kitalálni mit talált egy roncstelepen az izraeli rendőrség!

Az izraeli rendőrség lopott tankot talált egy roncstelepen a törmelékek között elrejtve.

Az izraeli védelmi minisztérium bejelentette, hogy elloptak egy harckocsit az Izraeli Védelmi Erők, az ország északi részén található egyik kiképzőbázisáról.

A rendőrség nyomozást indított a lopás ügyében. A Nesher helyi őrsének tisztviselői ezután találták meg a harckocsit egy, a hatáskörükbe tartozó roncstelepen.

„Az eset körülményeinek előzetes vizsgálata alapján az a gyanú merült fel, hogy a tank nem aktív, és eddig ismeretlen okokból lopták el a helyszínről”

– áll az izraeli rendőrség szóvivőjének közleményében.

„Az ellopott harckocsi megtalálása után értesítést küldtek a védelmi minisztériumnak, amellyel a rendőrség közös nyomozást indított” – szól a közlemény.

A védelmi minisztérium közleményében kitér arra, hogy

az ellopott  harckocsi csak egy Merkava Mk 2, amelyet évekkel ezelőtt kivontak a forgalomból. Nincs fegyverzete, és a rendszerei nem működnek.

„A harckocsit azért tudták elvinni, mert egy olyan lőtéren állt, amely minden járókelő számára nyitva áll, és a katonák gyakorlatozásához használták álló járműként” – tette hozzá a közös nyilatkozat.

A közlemény azzal zárult, hogy „a harckocsit visszaadták a biztonsági szerveknek. Az incidens kivizsgálása folytatódik, és parancsnoki vizsgálatra is sor kerül”.

Izrael bemutatta a mesterséges intelligenciával működő szupertankját

Az izraeli védelmi miniszter szerint a Barak harckocsi új korszakot nyit az IDF történetében.