Trump már előzi Bident, azonban van egy kis bökkenő

A választók közel 75 százaléka adott hangot annak a meggyőződésének, hogy a demokrácia sorsa attól függ, ki nyeri a jövő évi, 2024-es elnökválasztást.

A CBS News vasárnap közzétett új felmérése szerint Donald Trump volt amerikai elnök több szavazatot fog kapni a 2024-es választáson, mint Joe Biden hivatalban lévő elnök.

A válaszok 50 százaléka azt mondta, hogy Trumpra szavazna, míg 49 százalékuk Bidenre.

A felmérés során azonban több aggodalom is felmerült a két elnökjelölttel kapcsolatban.

A választók egyik aggodalma például a két érintett politikus idős kora, és bár a korkülönbség mindkettőjük között csak két év, 55% mondta azt, hogy Trump betudná fejezni a teljes második ciklusát, míg Bidenről csak a választók 34%-a mondta ugyanezt. A választók mintegy 43%-a szerint csak Trump elég egészséges fizikailag ahhoz, hogy elnökként szolgáljon, míg 16% szerint csak Biden. További 12% szerint mindketten elég egészségesek, míg 29% szerint egyikük sem.

A közvélemény-kutatás azt is megállapította, hogy az amerikai elnöknek „keménynek, törődőnek, nyugodtnak és energikusnak” kell lennie

– derült ki a legnépszerűbb válaszokból.

Amikor a két politikus vezetői stílusát hasonlították össze a felmérésben, a választók Bidenét nyugodtnak, kiszámíthatónak, toleránsnak és gondoskodónak írták le, míg Trumpot provokatívnak, keménynek, energikusnak, ész nélkülinek és szórakoztatónak.

A felmérés szerint a megkérdezettek 64%-a szerint egy újabb forduló Trump és Biden között annak bizonyítéka, hogy az amerikai politikai rendszer tönkrement.

A felmérésben részt vevők közel 75 százaléka annak a véleményének is hangot adott, hogy a demokrácia sorsa attól függ, ki nyer jövőre.

„Ébredjetek, birkák!” – Donald Trump üzent a liberális zsidóknak

Sajátos ros hásánai üzenetet tett közzé a volt amerikai elnök.