„Ébredjetek, birkák!” – Donald Trump üzent a liberális zsidóknak

Trump újévi üzenetében azt kívánta a liberális zsidóknak, hogy „hozzanak jobb döntéseket”, és felsorolta több, Izraelért és a zsidó népért tett intézkedését.

Donald Trump volt amerikai elnök és 2024-es elnökjelölt nem a megszokott ros hásánai köszöntőt tette közzé vasárnap este.

Trump a közösségi oldalán, a Truth Socialon a következőket írta: „Csak egy gyors emlékeztető a liberális zsidóknak, akik Amerika és Izrael elpusztítására szavaztak, mert hittek a hamis narratívákban!”.

„Reméljük, tanultok a hibáitokból és jobb döntéseket hoztatok a továbbiakban! Boldog új évet!”

– tette hozzá.

Az „üdvözletében” a volt elnök számos olyan intézkedést sorolt fel, amelyet elnöksége alatt Izraelért és a zsidó népért tett, azt állítva, hogy egy olyan elnök, aki mindezt megtette, nem lehet antiszemita:

„Ébredjetek, birkák! Melyik náci/antiszemita tette ezt meg valaha is a zsidó népért vagy Izraelért?”

– írta Trump.

Trump az intézkedései között felsorolta az amerikai nagykövetség megnyitását Jeruzsálemben, a Golán-fennsík izraeli fennhatóságának elismerését, valamint a „Soha többé” oktatási törvényjavaslat törvénybe iktatását, amely a holokauszt-oktatást finanszírozza.

Trump azzal zárta ironikusan a posztját, hogy magát „egyértelműen korunk egyik legnagyobb antiszemitájának” nevezte.

Miért lettek republikánusok az ortodox zsidók?

A Demokrata Pártnak tudomásul kellene vennie, hogy a zsidók ész nélkül rájuk szavazó korszaka a végéhez közeledik. Vélemény.