Bemutatták Izrael szupermodern aknavető rendszerét

A Crossbow (Számszeríj) teljes mértékben kompatibilis lesz a NATO lőszerekkel.

Az Elbit Systems legújabb fejlesztése a héten debütált a londoni Defence & Security Equipment International (DSEI) kiállításon.

A következő generációs aknavető rendszert az Elbit az IDF megrendelésére fejlesztette ki.

„Ez az egyetlen automatizált aknavetőlöveg a piacon, amely nagy teljesítményű és precíziós tűzerőt kínál. Büszkék vagyunk arra, hogy ügyfeleinknek a piac legfejlettebb platformjait kínálhatjuk”

– mondta Jehuda Vered, az Elbit System vezérigazgatója.

Videó a Crossbow működéséről itt:

Elbit Systems / Crossbow

Elbit Systems Debuts Crossbow Next Generation Turreted Mortar System at DSEI LONDON 2023. The automatic mortar system was developed by Elbit Systems’ Land under an Israel Defense Force contract and is MIL-STD-810G compliant.

A rendszer képes az első lövést kevesebb mint 30 másodperc alatt leadni, a maximálisan tűzgyorsasága tíz lövés/perc. Többféle lőszert képes kilőni, beleértve az Iron Sting irányított aknavető lőszert, amely akár 10 kilométeres hatótávolságot biztosít a kezelői számára.

A Crossbow lövegtorony mind kerekes platformokra, mind álló platformokra, valamint lánctalpas járművekre is integrálható. Ezáltal a Crossbow teljes mértékben kompatibilis a meglévő NATO lőszerigényekkel. A Crossbow számítógépes tűzvezető rendszerrel, szárazföldi navigációs rendszerrel van felszerelve, és GPS-mentes környezetben is működtethető.

Brutálisan hatékony izraeli védelmet kapnak a brit harckocsik

Újabb nyugati ország vásárolt be az izraeli védelmi rendszerekből.