Brutálisan hatékony izraeli védelmet kapnak a brit harckocsik

A Rafael Advanced Defense Systems szerint az aláírt 20 millió fontos megállapodás értelmében a brit hadsereg számára Trophy aktív védelmi rendszer egy továbbfejlesztett, módosított változatát biztosítják.

Az izraeli fegyvergyártó Rafael Advanced Defense Systems Ltd. bejelentette, hogy 20 millió fontos szerződést kötött a Trophy aktív védelmi rendszer a brit hadsereg számára történő eladásáról.

„A Rafael az Egyesült Királyság Védelmi Minisztériumával együttműködve sikeresen befejezte a Trophy aktív védelmi rendszer Challenger 3-ra történő integrálásának második fázisát. A 2022 vége felé végrehajtott éleslövészeti tesztek sorozata bizonyította a rendszer hatékonyságát.

A Trophy rendszerrel felszerelt Challanger 3-as harckocsi a fenyegetések jóval több mint 90%-át elfogta”

áll a vállalat közleményében.

A Trophy működés közben:

Trophy – Active Protection System for armored vehicles including MBT and 8X8

Trophy is the world’s first and only Operational Active Protection System for armored vehicles including MBT, 8X8 and other medium weight platforms. The combat-proven Trophy defends against ATGM’s, Anti Tank Rockets and Recoilless HEAT Rounds. For information on the Trophy Family, visit our website: https://www.rafael.co.il/worlds/land/trophy-aps/

A Rafael az elmúlt években már értékesítette a rendszert az Egyesült Államok, Németország és Norvégia számára. Az IDF is már több mint egy évtizede sikeresen használja a rendszert. A tesztek során a Trophynak több mint 7000 alkalommal sikerült meghiúsítani a különböző fenyegetéseket.

A rendszer újabb változatai lehetővé teszik az ellenséges tűz forrásának azonnali azonosítását is és válaszul az ellencsapás automatikus indítását.

Izraeli kamikaze drónokat fognak gyártani Magyarországon

Orbán Viktor szerint ezek után sokan kétszer is meggondolják majd, hogy ujjat húzzanak-e Magyarországgal.