Új fejezet kezdődik Izrael és a NATO kapcsolatában

Benjamin Netanjahu miniszterelnök találkozott Mircea Geoană NATO-főtitkárhelyettessel, hogy megvitassák Izrael együttműködését a védelmi szövetséggel.

A találkozóra a jeruzsálemi miniszterelnöki hivatalban került sor.

„Kiváló kapcsolatunk van a NATO-val, kiváló az együttműködésünk, és alig várom, hogy ezt még tovább bővítsük. Nagyszerű lehetőségeink vannak a békére a térségünkben, de nagy kihívásokkal is szembe kell néznünk, elsősorban Irán részéről, és természetesen más régiókból is” – mondta Netanjahu.

Geoană megköszönte Netanjahunak, hogy Izraelben fogadta küldöttségét, és azt mondta, hogy látogatásuk „új kezdetet” jelent a szövetség és a zsidó állam „erős együttműködésében”.

„Izrael számos aggodalmát osztjuk; úgy látjuk, hogy az olyan autoriter rezsimek, mint Irán, Észak-Korea és Oroszország kihívást jelentenek a biztonságra Európában és a Közel-Keleten egyaránt”

– mondta a tisztviselő.

„Én felelek az innováció kérdésekért a NATO-n belül, és az új partnerségen keresztül, amelyet a következő hetekben fogunk elindítani, tudom, hogy kapcsolatainkat a következő szintre fogjuk emelni” – tette hozzá.

Jó hír: Európa több együttműködést akar Izraellel

Izraelről kérdezték az európai országok parlamentjeinek több száz képviselőjét. Az eredmény magáért beszél.