Izraeli lap: Netanjahu kész megbuktatni a saját kormányát

A miniszterelnök elkötelezett amellett, hogy „bármilyen alkut lehetővé tegyen a szaúdiakkal, akár saját kormánya megbuktatásának árán is” – írja a HaModia nevű haredi lap.

Benjámin Netanjahu miniszterelnök pénteken cáfolta azokat a háredi lapértesüléseket, amelyek szerint kormánya megbuktatására készül az Egyesült Államok által támogatott szaúd-arábiai normalizációs megállapodásért cserébe.

A HaModia nevű haredi lapban péntek reggel megjelent beszámoló szerint Netanjahu beletörődött abba, hogy

„politikai karrierje a végéhez közeledik”.

Netanjahu, Fehér Ház-i tisztségviselők szerint a régóta várt szaúdi normalizációs megállapodást és a büntetőpereire vonatkozó vádalkut kapja a lemondásáért cserébe.

„A miniszterelnök állítólag elkötelezett amellett, hogy bármilyen alkut lehetővé tegyen a szaúdiakkal, akár saját kormánya megbuktatásának árán is”

– tette hozzá a HaModia.

A miniszterelnök Likud-frakciója pénteken cáfolta a hírt, és egyértelműen kijelentette, hogy az újságban megjelent beszámoló nem más, mint „erőltetett kitaláció”.

„Soha nem történt semmilyen kötelezettségvállalás vagy kérés a kormány jelenlegi összetételének megváltoztatására [a Szaúd-Arábiával kötött normalizációs megállapodással kapcsolatban].

Ez a kormány a miniszterelnöknek az izraeli békekör kiszélesítésére tett kísérleteitől függetlenül teljesíteni fogja megbízatását” – áll a Likud közleményében.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Rijád jelezte, hogy mit kér az Izraellel való kapcsolatok rendezéséért cserébe

Hatalmas kéréseket fogalmazott meg Szaúd-Arábia Washington és Jeruzsálem felé.