Izrael Szíriában csapott oda az irániaknak

Izraeli légicsapás érte hétfőre virradóra az észak-szíriai Aleppó nemzetközi repülőterét, a támadás nyomán a légikikötő működése leállt – közölte a szíriai védelmi minisztérium.

A SANA szíriai állami hírügynökség katonai forrásokra hivatkozva arról tájékoztatott, hogy a támadás megrongálta és használhatatlanná tette a repülőtér kifutópályáját. Sérültekről nem érkezett jelentés.

A 2011 óta tartó szíriai polgárháborúban, valamint az év elején Törökországot és Szíriát sújtó 7,8-as erősségű földrengésben is nagy pusztítást elszenvedő Aleppó repülőterét idén már többször érte izraeli támadás, az okozott károk miatt márciusban két alkalommal szünetelt rajta a forgalom.

Izrael az esetek többségében nem erősíti meg, hogy valóban ő követte el a támadásokat, de a zsidó államnak deklarált célja megakadályozni, hogy a Bassár el-Aszad szíriai elnökkel szövetséges Irán megvesse lábát a szomszédos országban.

Nagy a baj: az IDF már nem tud letartóztatni több terroristát

„Ez egy abszurd helyzet, amely újra és újra megtörténik” – mondta a hadsereg egyik névtelenül nyilatkozó tagja az eset kapcsán.