A TikTok-on keresztül csatlakozott az Iszlám Államhoz egy izraeli

Külföldi ügynökkel való kapcsolattartással, terrorista szervezet tagjaként és terrorcselekmény elkövetésére irányuló összeesküvés kísérletével vádoltak meg egy 20 éves arab férfit pénteken.

Az ügyészek péntek reggel vádat emeltek Hamza Abu Zaila ellen, miután azzal vádolták, hogy az ISIS tagja, és megpróbált másokat is beszervezni a terrorszervezetbe.

A 20 éves Abu Zailát még júliusban tartóztatták le az ISIS-szel való kapcsolat gyanújával, ekkor a Sin Bét vizsgálatot indított a tevékenységével kapcsolatban. A vádemelés a nyomozás eredményeként született.

Maga a vádirat szerint Abu Zaila körülbelül egy évvel ezelőtt kezdett érdeklődést mutatni az ISIS tartalmai iránt a közösségi médiában.

Abu Zaila hűségesküt is tett az ISIS-nek, és megpróbálta befolyásolni a környezetében élőket, hogy csatlakozzanak a szervezethez. Az interneten küldött nekik anyagokat, sőt saját közösségi médiáján ISIS-szel kapcsolatos képeket és videókat is közzétett.

Amikor Abu Zaila úgy döntött, hogy hivatalosan is csatlakozik az ISIS-hez, az interneten keresztül kapcsolatba lépett több Izraelen kívüli ISIS-taggal. Ők azt javasolták, hogy mivel nem tud elutazni azokra a területekre, ahol ők tevékenykednek, Abu Zaila Izraelen belül hajtson végre támadást.

A vádirat szerint Abu Zaila az unokatestvérével folytatott beszélgetés során arról beszélt, hogy zsidókat akar megtámadni.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Még mindig több ezer harcosa van az „Iszlám Állam” terrorszervezetnek

Az ENSZ szerint az „Iszlám Állam” jelenleg Afganisztánban jelenti a legsúlyosabb terrorfenyegetést.