Izraelbe látogatott New York polgármestere

Adams hétfőn repült a zsidó államba, hogy talákozzon Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel, Jichák Herzog elnökkel és Ron Huldai Tel-Aviv-i polgármesterével. Egy másik hivatalos személy, akivel Adams már nem sokkal megérkezése után találkozott, Fleur Hassan-Nahoum, Jeruzsálem alpolgármestere volt, aki az X-en (korábban Twitter) azt írta, hogy „várakozással tekint a jövőbeli együttműködések elé”.

Adams az utazás megkezdése előtt az X-en közzétett videóban, amikor a repülőgépre való felszállásra készült, azt mondta, hogy „igazán fontos vallási helyszíneket is fel fogunk keresni”.

Izrael Nitzan, Izrael leköszönő New York-i megbízott főkonzulja az X-en válaszolt az utazásra, és elismerését fejezte ki a polgármesternek,

„amiért ezt a kapcsolatot prioritássá tette”,

és „jó utat” kívánt neki!

Adams az utazás egyik fő témájaként a technológiát emelte ki. „Izrael arról ismert, hogy a legjobb technológiai cégek közül sokan ott vannak” – mondta a polgármester a leszállást követő interjúban. Hangsúlyozta az izraeli innovációk potenciális önkormányzati alkalmazásainak széles skáláját –

„mindent az épületek ellenőrzésétől a közbiztonságon át a vírusok korai felismeréséig”.

Az Antiszemitizmus Elleni Küzdelem Mozgalom szervezte Adams látogatásának egyik első állomását – egy vallás- és kultúraközi fogadást Jeruzsálemben, amelyet mediterrán stílusú gitárzene kísért.

Adams csütörtökön utazik vissza New Yorkba, mely város a világ legnagyobb, Izraelen kívüli zsidó közösségének ad otthont.

A Rebbe sírjánál imádkozott a New York-i főpolgármester-választás legesélyesebb jelöltje

Eric Adams a Rebbe halálozási évfordulóján járt a mozgalom vezetőjének földi nyughelyénél.