A Rebbe sírjánál imádkozott a New York-i főpolgármester-választás legesélyesebb jelöltje

Eric Adams egyelőre vezet a közvéleménykutatások szerint, a lubavicsi Rebbe halálozási évfordulóján, a zsidó naptár szerinti támuz hónap harmadikán (múlt hét vasárnap) járt a legnagyobb hászid irányzat 1994-ben elhunyt vezetőjének nyughelyénél — írja a The Yeshiva World News.

New York város főpolgármester-választásának előfutamát jövő héten, június 22-én rendezik, ekkor derül ki, hogy kik indulhatnak republikánus, illetve demokrata színekben a november 2-án megrendezésre kerülő tényleges választáson.

Candidate Eric Adams visits Lubavitcher Rebbe’s Ohel

No Description

A korábban a New York-i szenátusban szolgáló afroamerikai Adams jelenleg 24%-os népszerűséggel vezeti a listát, őt Kathryn Garcia, a város korábbi hulladékgazdálkodásáért felelős vezetője követi 17%-kal. A népszerűségi lista harmadik helyét Maya Wiley, a jelenlegi polgármester, Bill De Blasio tanácsadója áll 15%-kal, őt Andrew Yang követi, aki a 2016-os elnökválasztási kampányban is megmérettette magát. Yanget 13% támogatja.

New York-i polgármester: Vagy bezárják a zsinagógákat, vagy mi fogjuk, de véglegesen

A koronavírus-korlátozásokat be nem tartóknak súlyos szankciókat helyezett kilátásba Bill de Blasio, miközben Trump elvetette a New York-i karantén bevezetésének ötletét.