Bidenék elképesztően rossz megállapodást készülnek kötni Iránnal

Az amerikai kormányzat újabb megállapodást készül kötni az Iszlám Köztársasággal, amely tovább erősíti Irán gazdaságát és nemzetközi megítélését.

Sokan dühösek, amiért Joe Biden amerikai elnök 16 milliárd dollárt készül fizetni az iráni rezsimnek öt túszért. A hatalmas váltságdíj nemcsak mentőövet jelent a szankciók sújtotta ország gazdaságának, de segít folytatni az iszlamista rezsim terrorexportját az egész világon. Az sem mellékes, hogy az ügyletből kimarad három amerikai állampolgár, akiket az Iszlám Köztársaság a további alkudozásokra tart fenn.

Az egyik túsz fia, Shahab Dalili a Fox Newsnak elmondta, hogy a Biden-kormányzat cserbenhagyta az apját. „Két meg nem nevezett foglyot bevontak ebbe az Iránnal kötött megállapodásba, akik csak néhány hónapja vannak ott, és kizárták azt, aki hét éve van ott… Soha nem adtak nekünk választ arra, hogy mi tart ilyen sokáig. Többször megkérdeztük” – mondta.

Shahabot az iráni hatóságok akkor vették őrizetbe, amikor 2016-ban apja temetésére látogatott az országba. „Egy ellenséges országgal való kommunikációval” vádolták az ellene indított kirakatper során.

Terrorelhárítási szakértők régóta egyetértenek abban, hogy Irán túszokat használ fel arra, hogy pénzügyi és politikai engedményeket kapjon a Nyugattól.

Egy másik halálra ítélt túsz lánya, Gazelle Sharmahd az Egyesült Államokat és Németországot okolja apja „elárulásáért”. Az amerikai külügyminisztérium szóvivőjének megjegyzései után, aki rámutatott, hogy Sharmahd apja „német állampolgár, ezért „a németországi partnereinkre bízom, hogy beszéljenek a helyzetéről”, Gazelle „undorítónak, embertelennek és törvénytelennek” nevezte Patel megjegyzéseit.

Irán hamarosan nukleáris fegyvereket tesztelhet

Irán gyors ütemben halad a fegyverminőségű urán fejlesztésével, ami közelebb hozza az első iráni atomkísérlet lehetőségét – állítják az európai titkosszolgálatok. 

„A külügyminisztériumnak nemcsak erkölcsi, hanem jogi kötelessége is megmenteni apámat, különösen abban a helyzetben, amikor küszöbön álló kivégzésre számíthat, ha cserbenhagyják”

– mondta a Fox News Digitalnak.

Gazelle apja, egy rendszerellenes aktivista korábban már túlélt egy merényletet Kaliforniában, de iráni ügynökök elrabolták, miközben Dubajban járt.

Jamshid Sharmahd rendelkezik német állampolgársággal, de Németország is szemet hunyt a helyzete felett. A német külügyi szóvivő nem válaszolt arra a kérdésre, hogy a német kormány tenne-e konkrét lépéseket az elrabolt újságíró visszaszerzésére, illetve hogy kormánya hajlandó-e visszahívni nagykövetét Teheránból, valamint távozásra felszólítani Irán nagykövetét Berlinből, és megállítani a több mint egymilliárd dolláros kereskedelmet az Iszlám Köztársasággal.

A Fehér Háznak írt levelében 26 republikánus törvényhozó is elítélte a megállapodást, rámutatva, hogy tulajdonképpen „váltságdíjat fizet(nek) a világ legnagyobb terrortámogató államának.

Biden megismételte Trump baklövését, és feláldozta a királynőjét egy gyalogért

Vlagyimir Putyin egyelőre sokkal jobban sakkozik az amerikai elnököknél, ha túszdiplomáciáról van szó.