Mentőautót adományoztak a meggyilkolt izraeli családanya és két lánya emlékére

Mentőautót adományoztak Lucy Dee és két lánya, Maia és Rina emlékére a Hácálá mentőszolgálatnak – írja a Zsido.com.

A megindító átadási ünnepségre a Hácálá jeruzsálemi főhadiszállásán került sor. Az autót Lucy Dee és két lánya emlékének szentelték, akik szörnyű terrortámadás áldozatai lettek áprilisban, pészah első félünnepén. Az eseményen részt vett a gyászoló apa és férj, Leo Dee rabbi, valamint a nagylelkű adományozó, Ávi Tobiász, valamint a Hácálá részéről az elnök, Eli Pollack és a műveleti elnökhelyettes, Dov Maisel is.

A szalagot Dee rabbi vágta át. Az autón a következő szöveg olvasható: „Lucy, Maia és Rina Dee HJ”D [Isten álljon bosszút a vérükért] emlékére. Jelentsen életük és emlékük áldást családjuk és egész Izrael népe számára. Ám Jiszráel cháj [Izrael népe él] -Iláná és Ávi Tobiász”. A szöveg alatt a három meggyilkolt képe látható. A gépjármű másik oldalának felirata három olyan kérdést tartalmaz, melyről Lucy Dee számtalan alkalommal mondta, hogy az embernek rendszeresen fel kell magának tennie ezeket a kérdéseket:

„Mit tettem valaki másért? Mit tett valaki más értem? Mit tett értem Isten?”

Az Ávi Tobiász által adományozott autó a szervezet új koncepciójába illeszkedik. Célja, hogy a lehető leggyorsabban tudjanak segítséget nyújtani a városon belül és nehéz terepen, a városon kívül is. A jármű egy speciálisan felszerelt, négykerékmeghajtású SUV, melyben olyan életmentő felszerelés található, ami lehetővé teszi a személyzet számára, hogy a helyszínen nyújtson életmentő kezelést, már a mentő kiérkezése előtt. A kocsiban beépített lélegeztető, ultrahang és szívmonitor található, különleges világítás és kétféle kommunikációs rendszer. Utóbbiak egyike olyan területen is használható, ahol a mobiltelefonok nem találnak térerőt. Az autóban összesen hat szakember fér el, így a lehető legtöbben tudnak gyorsan kritikus helyzetben a helyszínre érkezni és életmentő ellátást nyújtani.

Az új mentőautó.

A jármű dr. Jisáj Ben Uri, gyermekorvos és a Hácálá önkéntese felügyelete alá tartozik majd. Az orvos a jeruzsálemi Szilwán negyedben veszítette el saját gépjárművét minden egészségügyi felszerelésével egy gyújtogatásos támadásban 2022 novemberében, az új kocsi lehetővé teszi a számára, hogy folytassa fontos munkáját, életeket menthessen és létfontosságú ellátást nyújtson mindazoknak, akiknek szüksége van rá.

Az átadási ünnepség során Dee rabbi kifejezte háláját, és elmondta: „Tisá beáv az év legszomorúbb napja, de egyben az a nap is, amikor a messiás megszületik, ami arra tanít minket, hogy a legnagyobb szenvedésből jön a legnagyszerűbb megváltás. Ávi és a Hácálá csodálatraméltó utat épített a geulá [megváltás] felé, és szívem legmélyéből mondok nekik köszönetet.”

Ávi Tobiász könnyek között beszélt arról, hogy mi indította arra, hogy éppen a Dee család emlékére adományozzon. Hangsúlyozta, hogy a legfontosabb, hogy a zsidó nép egységes legyen, hiszen:

„Mindannyian egy család vagyunk, szívünk is egy, és nagyobb fokú egységre van szükségünk. Erről szól a Hácálá – közelebb hozza egymáshoz az embereket. Szolgáljon ez érdemül Dee rabbi felesége és gyermekei lelkének, és emelkedjen a lelkük minél magasabbra.”

Újra hallhatták a Dee lányok elhunyt édesanyjuk dobogó szívét

A család túlélő tagjai találkoztak a Petách Tikva-i Beilinson Kórházban azzal az 51 éves nővel, aki az édesanya szívével él tovább.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem jelenítünk meg hirdetéseket.