Újabb dróntámadás érte Moszkva üzleti negyedét

architectural photography of city

Orosz tisztviselők azzal vádolták Ukrajnát, hogy dróntámadást indított egy moszkvai épület ellen, amely a város üzleti negyedében hallható robbanást okozott – írja a BBC.

Szergej Szobjanyin polgármester szerint a légvédelem lőtte le a drónt, amelynek törmelékei a város Expo Centerére hullottak.

A közösségi médiában megjelent, nem ellenőrzött felvételeken sűrű, szürke füst szállt fel az éjszakai égboltra Moszkva felett.

Ukrajna részéről nem érkezett azonnali kommentár, de a kijevi tisztviselők hivatalosan soha nem ismerték el, hogy támadásokat indítottak volna moszkvai célpontok ellen.

A támadás helyi idő szerint hajlnali 04:00 óra körül történt – közölte az orosz védelmi minisztérium a Telegramon.

Azt mondta, hogy a város légvédelmi rendszereinek aktiválása után a drón „megváltoztatta a repülési útvonalát”, és egy nem lakóépületre zuhant a Krasznopreszenszkaja rakparton, Moszkva egy olyan területén, ahol számos kormányzati épület található.

Az első jelentések szerint nem voltak áldozatok.

Az Expo Center egy nagy kiállítótér, amelyet konferenciák és kongresszusok rendezésére használnak, és kevesebb mint 5 kilométerre található a Kremltől.

Egy szemtanú, aki a környéken tartózkodott, a Reuters hírügynökségnek elmondta, hogy a támadás „erős robbanást” okozott.

Dróntámadás érte a Kremlt

Mutatjuk videón a támadást.