Börtönre ítéltek egy nőt, aki meg akarta mérgezni Trumpot

Az amerikai hatóságok csütörtökön több mint 21 év börtönbüntetésre ítéltek egy kanadai nőt, miután sikertelenül próbálta megmérgezni Donald Trump volt elnököt 2020-ban a Fehér Házban és más texasi közhivatalnokokat házilag készített ricin-mérget tartalmazó fenyegető levelekkel.

Pascale Cecile Veronique Ferrier, aki kanadai és francia kettős állampolgár, 262 hónap börtönbüntetést kapott, amelyet életfogytig tartó felügyelet mellett szabadlábra helyezés követ, miután az év elején bűnösnek vallotta magát a biológiai fegyverekre vonatkozó tilalmak miatt két külön büntetőügyben Washingtonban és Texas déli körzetében – közölte az igazságügyi minisztérium.

„Ferrier elismerte, hogy 2020 szeptemberében a kanadai Québecben lévő lakóhelyén ricint állított elő. A ricin egy halálos méreg, amelyet ricinusból állítanak elő”

– áll a bírósági dokumentumokban. „Ferrier a ricin-mérget olyan borítékokban helyezte el, amelyekben olyan leveleket tartalmazott, amelyeket az akkori Trump elnöknek írt a Fehér Házban és nyolc Texas állami bűnüldöző szervnek”.

Az 55 éves Ferrier csütörtökön narancssárga börtönruhában jelent meg a meghallgatáson, és felszólalt a bíróság előtt, ahol a beszámolók szerint „békés embernek” nevezte magát.

„Aktivistának tartom magam, nem terroristának” – mondta a CNN szerint. „Az aktivisták építő jellegűek, a terroristák rombolnak”.

„Az egyetlen, amit sajnálok, hogy nem működött, és hogy nem tudtam megállítani Trumpot” – tette hozzá Ferrier.

Letartóztatták a nőt, aki ricint küldött Donald Trumpnak

A nő fegyverrel a kezében akart belépni Kanadából az Egyesült Államokba.