Izrael végre birtokba vehette a régóta várt hadihajót

Az IDF dandártábornoka és a haifai bázis parancsnoka, Tal Politis és a védelmi minisztérium magas rangú tisztviselői egy ünnepélyes ceremónia keretében vették át a Nahson-t amerikai tisztviselőktől az Egyesült Államokban – írja a The Jerusalem Post.

A ceremónia során az izraeli haditengerészet végre megkapta az elsőt a két ilyen hajóból, amelyek jelentős lehetőségeket biztosítanak az IDF számára egy esetleges jövőbeli, a libanoni Hezbollah terrorszervezet elleni háborúban.

A partraszálló hajók kis- és közepes méretű haditengerészeti hajók, amelyeket elsősorban katonák, felszerelések, járművek és ellátmány szállítására használnak.

Az IDF évtizedek óta nem rendelkezett ilyen modern partraszálló hajókkal.

New Landing Craft to Israeli Navy

The INA Nahshon, one of two vessels to be received by the Israeli navy, is on its way to Israel after extensive delays.

Most az IDF-nek egy újabb eszköze lesz arra, hogy szükség esetén meglepje a Hezbollahot azzal, hogy jelentős erőket dob be az ellenséges vonalak mögé.

Az izraeli haditengerészet 1948-tól 1993-ig rendelkezett régebbi partraszálló hajókkal, amikor is az utolsó régebbi hajót pótlás nélkül kivonták a hadrendből.

Az elmúlt években azonban a hadsereg nagyobb hangsúlyt fektetett a haditengerészetbe, hogy fenntarthassa a Gázai övezet, a Hezbollah és a szíriai iráni proxyk elleni fegyverblokádot, valamint hogy megvédje Izrael új tengeri földgázmezőit.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Egy hajszálon múlt, hogy ne törjön ki háború Izrael északi határán

Libanonból kilőtt páncéltörő rakétával akartak végezni az izraeli katonákkal