Az izraeli tizenévesek teljesen rákattantak a plasztikai műtétekre

Szakértők szerint a plasztikai műtétek számának növekedése az izraeli fiatalok körében részben a szépséggel kapcsolatos irreális társadalmi normáknak tudható be, amelyeket a közösségi média még tovább erősít – írja a The Jerusalem Post.

Az Izraeli Esztétikai Plasztikai Sebészek Szövetségének új jelentése szerint az izraeli fiatalok körében egyre nagyobb népszerűségnek örvend a plasztikai sebészet. A jelentés szerint idén nyáron 37%-kal nőtt a plasztikai műtétek iránti igény a tizenévesek körében.

Az izraeli fiatalok körében az orrplasztikát, a fülcimpa felvarrást és a mellnagyobbítást állapították meg a legnépszerűbb plasztikai műtéttípusoknak.

Mivel a plasztikai sebészet egyre nagyobb teret hódít, az izraeli egészségügyi szakértők azzal küzdenek, hogyan lehet a lakosságot felvilágosítani a kockázatokról, és hogyan lehet biztosítani, hogy a műtétek biztonságosak legyenek.

A szakértők úgy vélik, hogy a plasztikai sebészet izraeli fiatalok körében tapasztalható növekedése legalábbis részben a szépséggel kapcsolatos irreális társadalmi normáknak tulajdonítható,

amelyeket a közösségi média még tovább erősít.

„Nemrég egy 16 éves lány jött a klinikámra, és megkérdezte, hogy tudnék-e neki mellnagyobbítást végezni” – mondta Dr. Ron Azaria, az Izraeli Esztétikai Plasztikai Sebészek Szövetségének főtitkára. „Azt mondtam neki, hogy várjon, mert a mell tovább fog nőni”.

A társadalmi nyomás növekedése közepette a szakértők iránymutatásokat adtak ki a szülők számára, hogy vigasztalják azokat a gyerekeket és fiatalokat, akik a plasztikai műtét esetleges elvégzésével kapcsolatban fordulnak hozzájuk.

Az orrukkal kapcsolatban bizonytalan izraeli fiatalokat emlékeztetni kell arra, hogy az okostelefonos szelfiken az orr nagyobbnak tűnik, ezért azt javasolják, hogy a szülők normális tükör előtt vagy normális kamerával készült képeket mutatva beszéljenek a gyerekkel az orráról.

Ami a mellműtétet kérő fiatal pácienseket illeti, a szakértők azt javasolják, hogy a mellük zsírszövetét csökkenteni kívánó fiúk először próbáljanak meg fogyni, míg a lányoknak 21 éves korukig várniuk kell, mivel a mellek még fejlődésben vannak. Az ezen életkor előtt végzett műtét ugyanis megváltoztathatja a testi fejlődés természetes menetét.

A Közel-Kelet az egészségturizmus paradicsoma lehet

A közel-keleti országok az egészségturisták kegyeiért harcolnak egymással.