Jelentősen csökkent a balesetek száma ezzel az izraeli technológiával

cars passing through north and south

Egy izraeli startup forradalmi forgalomirányítási rendszert telepített az Egyesült Államokba, amely lehetővé teszi, hogy igény szerint irányítsák a járművek áradatát a városokban, az utakat egy óriási „sakkjátszmává” változtatva, ahogy a NoTraffic egyik vezetője fogalmazott – írj a nocamels.com alapján a zsido.com

A NoTraffic technológiája – ami mesterséges intelligencián alapszik – csökkentheti az autósok dugókban eltöltött idejét.

A rendszer kamerák, radarok és az autonóm járművekkel kommunikálni képes chipek segítségével gyűjti az adatokat a közlekedőkről, legyen szó autókról, kerékpárokról, buszokról vagy gyalogosokról Ezeket az adatokat ezután egy felhőalapú platformra küldik, amely algoritmusok segítségével elemzi az információkat, és nagy részletességgel előrejelzi a közelgő közlekedési eseményeket.

NoTraffic Demo: Connected Infrastructure for Increased Safety (Red-Light Runner; Blind-Spot)

While more than 40% of accidents happen at intersections, a staggering 88% of crashes involving autonomous vehicles occurred at traffic intersections* – so digitizing the infrastructure is key to large-scale deployment of autonomous vehicles.

Kitalálja, hogy egy adott autó melyik sávban fog haladni, és ez milyen hatással lehet a következő kereszteződésben kialakuló torlódásra. Megjósolja, hogy egy autó mikor megy át a piros lámpán, és még azt is, hogy egy gyalogos hol és mikor lép hirtelen az úttestre. Miután a rendszer képet alkotott az utakon kialakuló helyzetről, képes irányítani a járművek áramlását a platformhoz kapcsolódó közlekedési lámpákon keresztül.

„Olyan ez, mint egy sakkjátszma, ahol modellezzük az összes előttünk álló lépést, és eldöntjük, mi lenne a legjobb”

– mondta Matan Nir, a NoTraffic üzletfejlesztési és marketingigazgatója.

Az arizonai Phoenixben egy tanulmány kimutatta, hogy a NoTraffic platformjának telepítése 70 százalékkal csökkentette a piros lámpán áthaladó járművezetők számát, ami drámaian mérsékelte a balesetek valószínűségét.

A startup már 13 amerikai államban, köztük Pennsylvaniában, Arizonában, Texasban és Kaliforniában működik.

Egy izraeli startup újra feltalálta a kereket

Mindent a kerékbe pakoltak: a motort, a kormányzást, a felfüggesztést és a fékeket, ezzel egy lapos és energiahatékony alapot alkottak.