Újabb három vádemelés történt Donald Trump ellen

Jack Smith különleges ügyész további bűncselekményekkel vádolta meg Donald Trump volt elnököt a Trump által hivatalából való távozása után az amerikai titkos anyagok kezelésével kapcsolatban folytatott vizsgálat során.

A volt elnök ellen egy további vádpontot emeltek nemzetvédelmi információk szándékos visszatartása és két további akadályozás miatt, amelyek abból erednek, hogy állítólag megpróbálta törölni a Mar-a-Lagóban készült megfigyelési felvételeket, miután a nyomozók idézést adtak át Trumpnak, amelyben a birtokában lévő anyagokat kérték.

Az új vádak egyik legfontosabb felfedezése, hogy az ügyészek birtokában van most az a dokumentum, amelyet Trump 2021 júliusában, a bedminsteri golfklubjában egy rögzített interjú során mutatott meg egy írónak és egy kiadónak.

Miután először vádat emeltek ellene az ügyben, Trump a médiának adott interjúkban azt állította, hogy nem mutatott semmilyen dokumentumot, hanem csak papírokat.

Az új pótvádirat azonban egyértelművé teszi, hogy az ügyészek már birtokában vannak a dokumentumnak.

„A dokumentum, amelyet TRUMP birtokolt és mutatott meg 2021. július 21-én, a 32. vádpontként szerepel ebben a pótvádiratban” – áll a vádiratban.

Az ügyészek elmondták, hogy 2022. június 3-án, amikor az FBI ügynökei a Mar-a-Lagóban voltak, és titkos dokumentumokat gyűjtöttek, észrevették, hogy a raktárhelyiség közelében térfigyelő kamerák vannak.

Néhány héttel később az igazságügyi minisztérium felvette a kapcsolatot Trump csapatával, és értesítette őket, hogy szükségük van az említett kamerák videofelvételeire.

Trumpot, Walt Nauta vádlott-társát és az újonnan csatlakozott Carlos De Oliveira vádlott-társat, egy karbantartó munkást vádolták meg a birtokon készült biztonsági felvételek törlésének állítólagos kísérletével kapcsolatban.

(The Daily Wire)

Ivanka Trump megtörte a hallgatást az apja elleni vádemelés után

„Szeretem az apámat és szeretem az országomat” – üzente Donald Trump lánya.