Ivanka Trump megtörte a hallgatást az apja elleni vádemelés után

Donald Trump lánya, Ivanka és veje, Jared Kushner pénteken megtörte hallgatását, miután Trump ellen vádat emeltek a Stormy Daniels pornószínésznőnek állítólag kifizetett hallgatási pénzzel kapcsolatban.

A közösségi médiában közzétett nyilatkozatában Ivanka Trump azt írta:

„Szeretem az apámat és szeretem az országomat”.

„Ma mindkettőért fájdalmat érzek. Nagyra értékelem a politikai spektrum minden hangját, amely támogatását és aggodalmát fejezi ki” – tette hozzá Ivanka.

Kushner, aki Trump elnöki ideje alatt vezető tanácsadójaként szolgált, egy Miamiban tartott befektetési csúcstalálkozón kommentálta a vádemelést.

„Amerikaiként nagyon nyugtalanító számomra, hogy az ellenzéki párt egyik vezetője ellen vádat emelnek, és úgy gondolom, ez nyilvánvalóan mutatja, hogy a demokraták mennyire tartanak Trumptól és milyen politikai erővel rendelkezik”

– mondta.

„Nehéz volt végignézni, ahogy politikai ellenfelei az elmúlt években minden normát megszegtek, hogy megpróbálják elkapni őt” – mondta Kushner az Ábrahám-egyezményre összpontosító előadása megnyitóján. Kushner összekapcsolta a vádemelést a Trump elleni, Oroszországgal való összejátszással kapcsolatos vádakkal, a vádemelésével és razziákkal, amelyek célja a birtokán lévő titkos dokumentumok feltárása volt – tette hozzá Kushner.

Kilőtt Trump támogatottsága a republikánusok körében

A FoxNews publikálta új közvéleménykutatásának eredményeit.

„Sok ilyen esetben mellette voltam, és ez csak erősebbé tette őt, és az elszántsága, hogy nagy kihívásokat vállaljon, hogy harcoljon a változásért, hogy harcoljon az amerikai népért, csak erősebb lett” – mondta Kushner.

Csütörtökön egy manhattani esküdtszék megszavazta, hogy vádat emeljenek Trump ellen büntetőjogi vádakkal a Stormy Danielsnek a 2016-os kampány alatt kifizetett hallgatási pénzek megszervezésében játszott szerepe miatt.

Trump többször is boszorkányüldözésnek minősítette a nyomozást, és felszólította támogatóit, hogy tiltakozzanak letartóztatása ellen.

Mike Pence, Trump volt alelnöke szintén „felháborítónak” nevezte a Trump elleni vádemelésről szóló döntést.

A CNN-nek nyilatkozva Pence azt mondta: „Az Egyesült Államok egy volt elnökének példátlan vád alá helyezése kampányfinanszírozási ügyben felháborító. És amerikaiak milliói számára úgy tűnik, hogy ez nem más, mint egy politikai bűnvádi eljárás, amelyet egy olyan ügyész irányít, aki szó szerint azzal a fogadalommal indult a hivataláért, hogy vádat emel a volt elnök ellen”.”

Arra a kérdésre, hogy Trumpot ki kell-e zárni a 2024-es elnökjelöltségből, vagy ki kell-e lépnie a versenyből, Pence azt mondta: „Hosszú út vezet ehhez a döntéshez”.

„Ígérem, hogy válaszolok erre a kérdésre a maga idejében”

– tette hozzá Pence, aki kijelentette, hogy nem akar „hipotetikus dolgokról” beszélni.

Kiderült, hogy Trump belemenne-e egy vádalkuba

Donald Trump ügyvédje azt is elmondta, hogy Trump valószínűleg mikor adja fel magát a manhattani kerületi ügyészségen.