Teljesen lefagyott beszéd közben a republikánusok vezető politikusa

McConnell közel negyven éve tagja a szenátusnak, és az egyik legbefolyásosabb amerikai politikusnak számít.

Mitch McConnell, az amerikai szenátus republikánus kisebbségi vezetője szerdai sajtótájékoztatóján beszéd közben hirtelen megdermedt és fél percig nem szólalt meg, mielőtt elvezették volna.

„Jó kétpárti együttműködésünk volt, és egy sor …” – mondta a 81 éves szenátor, majd hirtelen abbahagyta a beszédet, és csak bámult előre.

Az esetről készült videó itt látható:

The Associated Press on Twitter: „Senate Republican Leader Mitch McConnell briefly left his own press conference Wednesday after pausing his remarks and freezing mid-sentence.After sitting down in his office for several minutes, McConnell returned to the news conference and took questions from the press. pic.twitter.com/izjXvfhxgb / Twitter”

Senate Republican Leader Mitch McConnell briefly left his own press conference Wednesday after pausing his remarks and freezing mid-sentence.After sitting down in his office for several minutes, McConnell returned to the news conference and took questions from the press. pic.twitter.com/izjXvfhxgb

McConnell néhány perccel később visszatért a szenátusi ülésterembe, és biztosította a sajtót, hogy jól van és jó egészségnek örvend. Amikor az incidensről kérdezték, McConnell egyik munkatársa megerősítette, hogy a szenátor „megszédült”.

McConnell, aki 1985 óta szolgál a szenátusban, március elején egy washingtoni szállodában tartott magánvacsorán elesett, agyrázkódást és bordatörést szenvedett – a sérülések miatt közel hat hétig nem volt jelen a szenátusban.

A 2024-es elnökválasztáson induló politikusok életkora és egészségi állapota visszatérő téma az amerikai választók között.

Az amerikaiak többsége már rettentően unja Bident és Trumpot is

Az amerikaiak többsége úgy véli, hogy „nem alkalmasak” arra, hogy még egy cikluson át vezessék az Egyesült Államokat.