Impeachment eljárás indulhat Joe Biden ellen

Most, hogy Hunter Biden egykori üzlettársa, Devon Archer a Kongresszus előtt tanúskodik arról, hogy Joe Biden közvetlenül részt vett-e üzleti tevékenységükben, egyre valószínűbbé válik az elnök elleni vádemelés, amely miatt akár le is válthatják — írja John Rossomando biztonságpolitikai szakértő a 19fortyfive.com hasábjain.

Kevin McCarthy házelnök eddig kerülte annak felvetését, hogy Joe Biden elnököt impeachment eljárás alá helyezhetnék azon korrupciós vádak miatt, amelyekben állítólag részt vett, amíg alelnök volt 2015-ben és 2016-ban. Az impeachment eljárás olyan közjogi vagy alkotmányjogi felelősségre vonás, amelyet számos országban alkalmaznak és amelynek során az ország törvényhozó szerve vagy legfelső szintű bírósága az ország vezetőjét leválthatja.

Ugyan a múlt hónapban McCarthy meghiúsította a Republikánus Konferencia jobbszárnyának azon törekvését, hogy Biden ellen vádat emeljenek a déli határ ügyében elkövetett hibái miatt. Ám ezúttal dolgok másképp állnak.

A házelnök a Fox News műsorvezetőjének, Sean Hannitynek elmondta, hogy Biden tagadta, hogy ő vagy a családja valaha is

„kapott volna egy dollárt Kínából, ami most már bizonyítottan nem igaz”.

„… [Ez] a vádemelési vizsgálat szintjére emelkedik, ami a kongresszusnak a legerősebb hatalmat biztosítja a többi szükséges ismeret és információ megszerzéséhez” – mondta McCarthy.

„Mert ez az elnök olyasmit is felhasznált, amire Richard Nixon óta nem volt példa, a kormányzat fegyverré tételét használta arra, hogy a családja javát szolgálja, és hogy megtagadja a Kongresszustól a felügyelet lehetőségét.”

McCarthy vonakodása, hogy a határügyek miatt nem hajlandó továbblépni a Biden elleni vádemeléssel kapcsolatban, és hajlandó megfontolni a megvesztegetési és eltussolási vádakkal kapcsolatos vádemelést, valószínűleg Alan Dershowitz volt harvardi jogászprofesszor érvelését követi.

Dershowitz ugyanabból az okból bírálta a Biden elleni vádemelést a határ miatt, amiért a 2020-as szenátusi tárgyalás során megvédte Donald Trump volt elnököt az első, hasonló vádemeléssel szemben:

a vádemelési jogkör nem arra való, hogy egy elnök hivatali visszaéléseit vizsgálja.

Dershowitz megjegyezte, hogy alkotmányos kérdés, hogy Biden ellen vádat lehet-e emelni azért, mert állítólag részt vett Hunter Biden egy kínai üzletember zsarolásában az elnöksége és az alelnöksége közötti időszakban.

Dershowitz azt írta: „Ha a republikánus képviselőházi tagok elszántak Biden felelősségre vonására, akkor a nyomozati erőforrásaikat olyan súlyos bűncselekményekre vonatkozó konkrét állításokra kellene összpontosítaniuk, amelyek, ha igazak, felemelkedhetnek egy esetlegesen felelősségre vonható bűncselekmény szintjére.

Felmondott a Hunter Biden botrányt eltusoló FBI ügynök

A múlt héten Zuckerberg élő adásban magyarázta, hogyan korlátozták az FBI nyomására Joe Biden akkori elnökjelöltre nézve kellemetlen információk hozzáférhetőségét a Facebook-on.

Nem lesz jó, ha olyan homályos, pártos vádakra támaszkodnak, amelyek, még ha igazak is, nem felelnének meg egy szabályosan megválasztott elnök felelősségre vonásának és eltávolításának kritériumainak, ahogyan ők maguk nemrégiben állították”.

Mindez annak a fényében különösen érdekes, hogy a 2020. június 30-án kelt FD-1023 dokumentumban szereplő állítólagos megvesztegetés pontosan az, amivel szemben az amerikai alkotmány alkotói a vádhatóságot hozták létre.

Ami még ennél is aggasztóbb, hogy úgy tűnik, az FBI és az Igazságügyi Minisztérium megszűnt pártatlanul ítélkezni a törvények felett. A 2020-as választások idején mindketten tudtak Joe Biden állítólagos korrupciójáról.

Ugyanakkor az FBI hazudott, és koholt és megalapozatlan bizonyítékokat használt Trump állítólagos oroszokkal való összejátszásáról, hogy évekre megbénítsa kormányát. A demokraták 2019-ben azért vádolták meg Trumpot, mert pontosan az FD-1023-ban talált állítólagos korrupcióról mert kérdezni.

Az volt a céljuk, hogy az amerikai választók ne tudják meg az igazságot azzal, hogy Trumpot a gonosztevőnek, Bident pedig az áldozatnak állították be.

Az FD-1023-as dokumentumot, amely azt mutatja, hogy Joe Biden és Hunter Biden egyenként 5 millió dolláros kenőpénzt fogadhatott el a Burisma ukrán gázipari cég főnökétől, Mykola Zlochevsky-től, az FBI júniusig elhallgatta a kongresszusi vizsgálat elől. Christopher Wray FBI-igazgató fenyegetése kellett ahhoz, hogy átadják azt a kongresszusnak.

A demokratákat különösen felbőszítette, hogy James Comey volt FBI-igazgató napokkal a 2016-os választások előtt újraindította a Hillary Clinton e-mailjei ügyében indított vizsgálatot, és azt okolta a vereségéért.

Sok szakértő szerint kétségtelen, hogy vannak olyan demokraták, akik az úgynevezett ellenállás részesei voltak, és el akarták kerülni, hogy ez megismétlődjön. Az FBI és az Igazságügyi Minisztérium a pártatlan igazságszolgáltatás védelmezői helyett a Demokrata Párt és a Republikánus Párt „Soha Trump”-szárnya érdekeinek védelmezőivé váltak. Az FBI-nak és az Igazságügyi Minisztériumnak a politika felett kellene állnia, de úgy tűnik, ezt elfelejtették.

Ha Gary Shapely és Joseph Ziegler, az amerikai adóhatóság nyomozói igazat mondanak, akkor az Igazságügyi Minisztérium a 2020-as választások előtti napokban akadályozta az igazságszolgáltatást, hogy eltitkolja a Joe Bidenről szóló rossz híreket, amelyek Donald Trumpnak második mandátumot adhattak volna.

Ha az Igazságügyi Minisztérium hagyta volna, hogy a Hunter Biden elleni rajtaütést folytassák, vagy ha az FD-1023-at a 2020-as kampány során nyilvánosságra hozták volna, Joe Biden elveszíthette volna a választást.

Ez túl sok lett volna az Igazságügyi Minisztériumban dolgozó demokrata párti aktivistáknak.

Most, hogy Hunter Biden egykori üzlettársa, Devon Archer tanúskodni fog a kongresszus előtt, hogy Joe Biden közvetlenül részt vett az üzleti tevékenységükben, a vádemelés egyre valószínűbbé válik.

Utolérte Biden fiát az igazságszolgáltatás, bűnösnek fogja vallani magát

Vádalkut kötött Hunter Biden.