DeSantisék náci szimbólumot tartalmazó videóval kampányoltak

Kampánycsapatának egyik tagja hozta kínos helyzetbe az elnökjelöltségért induló kormányzót.

Ron DeSantis floridai kormányzó 2024-es kampánya a héten kirúgta a kampánycsapatának egyik tagját, aki titokban készített és megosztott egy DeSantis-párti videót, amelyben a floridai kormányzó egy ősi szimbólum, a Sonnenrad (Fekete Nap) közepén látható, amelyet a nácik sajátítottak ki maguknak, és amelyet egyes fehér fajgyűlölők a mai napig használnak – írja az Axios.

Mint kiderült, Nate Hochman, a DeSantis-kampány egyik beszédírója és a National Review korábbi szerzője saját maga készítette a videót, és egy DeSantis-párti Twitter-fiókon keresztül osztotta meg.

Hochman ezután retweetelte a videót, amelyet azonban nem sokkal később töröltek.

Brad Bo 🇺🇸 on Twitter: „Ron DeSantis is trying to be America’s Hitler with this Nazi bs.He turned the Great Seal of the State of Florida into a Nazi sonnenrad and for some reason there are troops marching.Fascism has consumed the Republican Party. pic.twitter.com/6PRyDvZXIw / Twitter”

Ron DeSantis is trying to be America’s Hitler with this Nazi bs.He turned the Great Seal of the State of Florida into a Nazi sonnenrad and for some reason there are troops marching.Fascism has consumed the Republican Party. pic.twitter.com/6PRyDvZXIw

„Nate Hochman már nem dolgozik a kampányban”

– mondta az Axiosnak a DeSantis-kampány egyik tagja.

A videó és Hochman elbocsátása a DeSantis-kampány problémáinak legújabb epizódja:

a kormányzó kedden jelentette be, hogy a pénzszűke miatt csapatának több mint harmadát elbocsátja.

Izrael kapcsán szóltak be Joe Bidennek

„Nem így kell bánni egy szövetségessel” – mondja Ron DeSantis floridai kormányzó és republikánus elnökjelölt.